USR îl acuză pe Sorin Grindeanu că achiziţionează maşini pentru Autoritatea Navală, ”ca să poată merge directorii în concediu”

Share

USR îl acuză, miercuri, pe ministrul Transporturilor, Sorin Ghrindeanu, că achiziţionează maşini pentru Autoritatea Navală, astfel încât ”să poată merge directorii liniştiţi în Grecia în concediu”. Autoritatea Navală a transmis că parcul auto, stabilit în 20-6, nu mai corespunde necesitpţilor, maşinile au GPS, iar pe durata concediilor rămân la sediul instituţiei.

”Ce credeţi că face Sorin Grindeanu în timp ce Valea Oltului e blocată? Caută soluţii? Nu. Cumpără maşini pentru directori. Conform unui document publicat ieri pe site-ul Ministerului Transportului, parcul auto al Autorităţii Navale Române creşte cu 10 maşini. Fiecare maşină va avea normă lunară de 350 de litri de combustibil – în medie, 3.500 km/lună/maşină. Ca să poată merge directorii liniştiţi în Grecia în concediu”, au scris, pe Facebook, reprezentanţii USR.

Autoritatea Navală Română a explicat că se doreşte ”suplimentarea acestui parc auto cu 10 autovehicule pentru a răspunde cerinţelor operaţionale crescute şi pentru a îmbunătăţi eficienţa activităţilor instituţiei”.

”În prezent, Autoritatea Navală Română deţine un parc auto format din 81 autoturisme pentru inspecţii şi control şi 5 autospeciale cisterne de transport combustibil. Acest număr de autovehicule, stabilit în anul 2006, nu mai corespunde necesităţilor actuale ale ANR.

Subliniem că autovehiculele aflate în proprietatrea ANR sunt monitorizate prin GPS, ceea ce exclude folosirea acestora în scopuri personale, aşa cum a fost speculat. Totodată, pe durata concediilor de odihnă, autoturismele sunt staţionate la sediul instituţiei”, a transmis instituţia.

Oficialii acesteia explică faptul că ”se doreşte doar stabilirea cadrului legal pentru suplimentarea pe viitor a parcului auto necesar”.

”În momentul în care se va decide achiziţionarea acestor autovehicule, procedura se va desfăşura conform legislaţiei în vigoare. Autoritatea Navala Română este o instituţie publică finanţată integral din venituri proprii”, a mai transmis instituţia.

Ultimile Stiri

Alte Stiri