Elena Lasconi: Dacă voi fi președinte al USR, Cătălin Drulă, Dan Barna și Ionuț Moșteanu nu vor face parte din echipa mea

Share

Primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, anunţă că, dacă va fi aleasă preşedinte al USR, vrea să aducă alături de ea, în echipa internă, inclusiv oameni care nu au fost „în prim plan” în politica USR. Lasconi mărturiseşte că nu îi doreşte alături de ea pe Cătălin Drulă, Dan Barna şi nici pe Ionuţ Moşteanu. Despre Cristian Ghinea a afirmat că „este unul dintre cei care au contribuit masiv la dezastrul” legat de rezultatul electoral al USR.

Întrebată, în emisiunea Insider Politic, difuzată sâmbătă pe Prima Tv cine va face parte din echipa sa dacă va fi aleasă preşedinte al USR, Elena Lasconi a răspuns că „este posibil” ca printre membrii viitoarei sale echipe ca preşedinte de partid să se numere Claudiu Năsui, Raluca Prună, Lucian Stanciu-Viziteu.
„Încă nu am definitivat (lista cu echipa de conducere – n.r.). O să fie şi persoane care nu au fost în prim plan, din ţară. Oricum, eu îmi doresc foarte-foarte mult, în momentul în care o să ajung preşedintele USR, să dăm mai multă putere filialelor din ţară”, declară Elena Lasconi, citată de News.ro.
Aceasta precizează că nici foştii preşedinţi ai USR Cătălin Drulă şi Dan Barna şi nici Ionuţ Moşteanu, una dintre figurile proeminente ale partidului nu vor face parte din echipa sa dacă va deveni preşedinte al partidului.
„Ei au făcut parte dintre cei care au condus cu adevărat USR-ul şi care au dus la rezultatul acesta. Nu trebuie acum să-i omorâm, nu trebuie să-i scoatem… Noi trebuie să lucrăm împreună, nu se duce nimeni cu maceta să: ”Gata, plecaţi!” Pentru că avem nevoie… gândiţi-vă că ei au experienţă de câţiva ani în politica mare din România şi contează. Eu îmi doresc să unesc oamenii, nu să-i dezbin, pentru că altfel noi vom fi şi mai slabi”, explică Elena Lasconi.
Aceasta adaugă că oricare dintre cei trei poate fi în Biroul Naţional „dacă candidează pe alte liste”/
”Asta nu înseamnă că eu nu o să pot să lucrez cu oamenii ăştia, dar nu o să defilez eu cu ei, asta sută la sută”, a precizat Lasconi.
În ceea ce-l priveşte pe Cristian Ghinea, Lasconi susţine că acesta, deşi nu a avut nicio funcţie oficială de conducere în USR, „este unul dintre cei care au contribuit masiv la dezastrul” legat de rezultatul electoral al USR.
„El (Cristian Ghinea – n.r.) era lumina, creierul politicilor publice de acolo. El era unul dintre cei care conduceau acest partid şi îşi doreşte în continuare să o facă”, adaugă Lasconi.

Ultimile Stiri

Alte Stiri