CESAR 2020: ”Les Miserables”, cel mai bun film

Share

Drama “Les Miserables” de Ladj Ly a câştigat premiul Cesar pentru cel mai bun film, în cadrul unei ceremonii tensionate, marcate şi de recompensarea lui Roman Polanski, cu premiul pentru cel mai bun regizor, scrie Agerpres.

Cu 12 nominalizări, “Les Miserables” era considerat marele favorit la premiile Cesar, alături de “La Belle Epoque”, “Grâce a Dieu”, “Hors Normes”, “J’Accuse”, “Portrait de la jeune fille en feu” şi “Roubaix, une lumiere”.

Nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin şi câştigător al premiului juriului la Cannes, “Les Miserables” (Mizerabilii), lungmetrajul de debut al regizorului Ladj Ly, este inspirat din revoltele anului 2005 din Paris, declanşate de moartea a doi tineri în timpul unui raid al forţelor de ordine.

Filmul spune povestea a trei membri ai brigăzii anti-delincvenţă care se confruntă – de-a lungul a 24 de ore – cu un conflict între bandele rivale de la periferia Parisul. El prezintă totodată o perspectivă provocatoare asupra sărăciei şi violenţelor de la periferia Parisului, locul în care Ladj Ly a crescut şi care i-a fost mereu inspiraţie în carieră.

“Les Miserables”, care a atras atenţia preşedintelui Macron chiar în perioada revoltelor Vestelor Galbene, a fost descris de Washington Post drept “un protest pasional în numele unei întregi generaţii, al cărei viitor a fost în mare parte ignorat”, în timp ce The New York Times l-a numit “un strigăt înflăcărat împotriva opresiunii”.

Ultimile Stiri

Alte Stiri