First News

Zeci de elevi din toată țara s-au întrecut la copt prăjituri, la Competiția WorldSkills de Cofetari-Patiseri și Brutari. Învingătorii vor merge în Franța, la Olimpiada Internațională de Meserii

Elevi din toată țara s-au întrecut în creativitate și rețete inedite la Olimpiada Națională de Cofetărie-Patiserie și Brutărie, care a avut loc la Cluj-Napoca. Participanții au venit de la licee de profil și au fost jurizați de profesioniști. Învingătorii vor merge în Franța, la Olimpiada Internațională de Meserii.

După câteva ore bune de muncă, participanții și-au prezentat produsele finale. Au fost jurizați și au avut ocazia să stea de vorbă cu unii dintre cei mai buni profesioniști.

Învingătorii întră în lotul național care va beneficia de pregătire intensivă în străinătate și vor reprezenta România la Olimpiada Internațională de Meserii de la Lyon, în septembrie.

La Olimpiadă au participat elevi de la liceele tehnologice duale. Sprijinite de firme private, acestea le dau posibilitatea să facă practică în spații dotate cu aparatură performantă și să-și găsească ușor un loc de muncă după absolvire.

Competiția națională de Cofetari-Patiseri și Brutari este înregistrată în Calendarul Concursurilor Naționale Școlare și a ajuns la a doua ediție.

The post Zeci de elevi din toată țara s-au întrecut la copt prăjituri, la Competiția WorldSkills de Cofetari-Patiseri și Brutari. Învingătorii vor merge în Franța, la Olimpiada Internațională de Meserii appeared first on tvrinfo.ro.

  

Exit mobile version