First News

Wilmark este cetățean român din 2010 și merge la vot cu rigurozitate: Pentru mine, Europa e o binecuvântare”

Trăieşte în România, de aproape 30 de ani, în paşi de salsa. Dar chiar şi aşa, din 2010, de când e cetăţean român, merge la vot cu rigurozitate. Wilmark este cel care îi învaţă pe români să danseze. Dar şi românii l-au învăţat multe. Spre exemplu, că niciodată nu e bine să spui lasă că merge şi aşa. Tocmai pentru a schimba această mentalitate astăzi merge la vot.

De aproape 26 de ani Wilmark dansează şi îi învaţă şi pe alţii să danseze în România.

A învăţat, la rândul lui, să iubească România. Sunt şi plusuri şi minusuri, spune el, comparând cu situaţia din ţara sa natală, Columbia. Dar plusurile sunt mai multe aici, crede instructorul de dans.

Wilmark:Nu există pădure fără uscături, dar e un punct de pornire foarte bun. Cred că chestia asta cu şpaga nu prea mi-a plăcut niciodată şi cuvâexpresia asta „merge și așa” mă deranja enorm şi am încercat să îi învăţ că nu merge şi aşa, că trebuie să faci lucrurile bine. Schimbarea se naşte din tine, din exemplul pe care îl dai tu, din cum faci tu lucrurile. Nu poţi să îi spui copilului să nu mintă, dacă atunci când sună telefonul îi zici să nu spună că ești acasă. E complet aberant. Ei trebuie să vadă că tu nu eşti omul care aruncă gunoi pe stradă, că tu nu ești cel care aruncă chiştoace, că tu nu eşti cel care înjură”.

E cetăţean român din 2010. Şi de fiecare dată, de atunci s-a prezentat la vot.

Wilmark:  Mă duc azi la vot pentru România, pentru copiii mei, mă duc la vot pentru oamenii cu care lucrez, pentru familie”.

Când s-au deschis porţile Europei şi pentru români în 2007, Wilmark a intuit imediat avantajele: „Am zis uite-te cum se unesc forțele, mai mulţi oameni, ca să exiști tu, ca cetăţean şi să ai mai multe oportunităţi. Pentru mine e o binecuvântare Europa, mie mi se pare că ne va aduce foarte mult bine și ne aduce mult bine deja. Nu știu dacă lumea reușește să vadă toate lucrurile pozitive care vin în urma acestui lucru. Vorbim de mediu, de economie, de cum trăim noi în societate, de drepturile noastre. Este Europa liberă, Europa pozitivă, veselă, Europa care le permite copiilor să se dezvolte”.

Iar acum nu îşi vede viaţa în altă ţară europeană. Aici îi e familia. Iar România e acasă. Iar dansul nu se opreşte niciodată.

The post Wilmark este cetățean român din 2010 și merge la vot cu rigurozitate: Pentru mine, Europa e o binecuvântare” appeared first on tvrinfo.ro.

  

Exit mobile version