Volodimir Zelenski participă la summitul NATO de la Washington. Putin „trebuie adus cu picioarele pe pământ, iar cerul nostru trebuie să devină din nou sigur”

Share

Volodimir Zelenski a sosit la Washington pentru a participa la summitul NATO, care va dura trei zile, a anunțat agenția de presă de stat ucraineană Ukrinform.

Președintele ucrainean este așteptat să țină un discurs la Institutul Ronald Reagan.

Acesta a îndemnat aliații să consolideze sistemele de apărare antiaeriană ucrainene și este de așteptat să reînnoiască aceste îndemnuri în timpul summitului.

Observatorii se așteaptă ca membrii NATO să promită cel puțin patru baterii suplimentare de rachete Patriot. Zelenski a cerut anterior NATO șapte baterii, afirmând că Vladimir Putin „trebuie adus cu picioarele pe pământ, iar cerul nostru trebuie să devină din nou sigur … Și acest lucru depinde în totalitate de alegerea dumneavoastră … [alegerea] dacă suntem într-adevăr aliați”.

Now in Washington. Today marks the beginning of the NATO Summit.

We are fighting for more air defense systems for Ukraine, and I’m confident we will succeed. We are also striving to secure more aircraft, including F-16s. Additionally, we are pushing for enhanced security… pic.twitter.com/ydkHQjK6RL

— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) July 9, 2024

“Luptăm pentru mai multe sisteme de apărare antiaeriană pentru Ucraina și sunt încrezător că vom reuși. De asemenea, ne străduim să asigurăm mai multe aeronave, inclusiv F-16. În plus, milităm pentru garanții sporite de securitate pentru Ucraina, inclusiv arme, ajutor financiar și sprijin politic. Solicităm acțiuni decisive din partea SUA și a Europei – acțiuni care ne vor consolida războinicii. Suntem hotărâți să facem tot posibilul pentru a ne asigura că teroarea rusă este înfrântă. Acest lucru nu este esențial doar pentru țara noastră – este esențial pentru toată lumea – pentru fiecare partener și pentru toate națiunile. Atunci suntem într-adevăr aliați” a transmis Zelenski pe X.

The post Volodimir Zelenski participă la summitul NATO de la Washington. Putin „trebuie adus cu picioarele pe pământ, iar cerul nostru trebuie să devină din nou sigur” appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri