First News

Virgil Păunescu: Cum s-au evaporat 30 de milioane de euro din sistemul de sănătate timișorean

Foto: facebook/virgil paunescu

Profesorul Virgil Păunescu, directorul Institutului OncoGen și unul dintre candidații la funcția de rector la UMF ”Victor Babeș”, relatează cum ”s-au evaporat” 30 de milioane de euro din sistemul de sănătate timișorean.

”În timp ce eu atrăgeam 30 de milioane de euro cei care vor să conducă astăzi universitatea pierdeau 30 de milioane de euro, având grijă ca presa să nu scrie prea mult”, afirmă Virgil Păunescu, într-o postare pe facebook.

Virgil Păunescu mai afirmă că au fost pierduți 11 milioane de euro din cauză că Spitalul Județean Timișoara nu a fost în stare să organizeze o licitație.

”Un proiect CÂȘTIGAT în valoare de 11 milioane de euro a fost pierdut în ultima fază a derulării sale. Spitalul Județean nu a fost în stare să organizeze o licitație”, potrivit profesorului Virgil Păunescu.

În opinia lui Păunescu, alte 20 de milioane au fost irosite din ”invidie și frică”.

”Un proiect în valoare de 20 de milioane de Euro, la care s-a muncit 3 ani a fost pierdut din cauza invidiei și a FRICII de a semna o simplă hârtie de comodat între Universitatea de Medicină și Spitalul Județean Timișoara.
Ambele parti sunt vinovate.
Dintre cele 20 de milioane de Euro, 7 milioane de Euro erau destinate secțiilor de chirurgie și anatomie patologică.
Alte 7 milioane urmau să meargă spre laboratorul de la Spitalul Județean (în special spre microbiologie).
Restul fondurilor urmau să meargă spre centrul OncoGen”, mai afirmă Virgil Păunescu.

Virgil Păunescu s-a înscris în cursa alegerilor pentru șefia UMF ”Victor Babeș” din Timișoara. Principalul obiectiv din programul managerial îl constituie atragerea de fonduri europene, respectiv suma de 100 de milioane de euro, necesară pentru punerea în practică a principalelor obiective ale universităţii.

Prof. Dr. Virgil Păunescu este directorul Institutului OncoGen, un institut de cercetări medicale alăturat Spitalului Județean Timișoara și șeful Departamentului de Științe Funcționale și al disciplinei de Imunologie de la UMF Victor Babeș, alăturat Spitalului Județean Timișoara.

Redăm mai jos textul integral:

FRICĂ, INCOMPETENȚĂ ȘI INVIDIE:
Cum s-au ,,evaporat” 30 de milioane de euro din sistemul de sănătate timișorean…

Vreți sa știți cum au pierdut universitatea și Spitalul Județean 30 de milioane de euro, doar în ultimii patru ani?

În timp ce eu atrăgeam 30 de milioane de euro cei care vor să conducă astăzi universitatea pierdeau 30 de milioane de euro, având grijă ca presa să nu scrie prea mult…

Nu aș fi vrut sa candidez la funcția de rector dacă nu vedeam cum universitatea se îndreaptă într-o direcție greșită.
Cei mai mulți dintre contracandidații mei nu numai că NU au atras bani europeni, dar au fost implicați în pierderea de fonduri UE de proporții uriașe.

Insist că nu putem vorbi nici de supraviețuire decentă, cu atât mai puțin de progres fără investiții mari, fără fonduri substanțiale. Nu ne mai putem baza pe banii din taxele de școlarizare. Sunt insuficienți.
Singura sursă de dezvoltare și funcționare a universității (inclusiv pentru majorarea salariilor cadrelor didactice) o reprezintă banii europeni.
În ultimii 4 ani universitatea și spitalul au pierdut 30 de milioane de euro.
Iată cum s-a produs acest dezastru greu de imaginat:

Primul eșec major : 11 milioane de euro aruncate pe ,,apa sâmbetei” :

Un proiect CÂȘTIGAT în valoare de 11 milioane de euro a fost pierdut în ultima fază a derulării sale. Spitalul Județean nu a fost în stare să organizeze o licitație.
Banii urmau să meargă spre amenajarea si dotarea ambulatoriului spitalului.

Ce s-a întâmplat cu restul de 20 de milioane de euro?

Un proiect în valoare de 20 de milioane de Euro, la care s-a muncit 3 ani a fost pierdut din cauza invidiei și a FRICII de a semna o simplă hârtie de comodat între Universitatea de Medicină și Spitalul Județean Timișoara.
Ambele parti sunt vinovate.
Dintre cele 20 de milioane de Euro, 7 milioane de Euro erau destinate secțiilor de chirurgie și anatomie patologică.
Alte 7 milioane urmau să meargă spre laboratorul de la Spitalul Județean (în special spre microbiologie).
Restul fondurilor urmau să meargă spre centrul OncoGen.

Aceiași oameni (cu câteva exceptii) care au fost implicați în pierderea acestor sume uriașe de bani își doresc astăzi conducerea universității și țin să ne explice cum vor atrage și vor gestiona ei fonduri și proiecte europene!
De ani de zile ne plângem de lipsa de bani și de condițiile precare de pregătire a studenților, cât și de asistența medicală deficitară, dar nimeni nu pare revoltat de aceste uriașe rateuri, de uriașa dovadă de incompetență.
Și din aceste motive, care țin să perpetueze starea de mediocritate și nepricepere din jurul nostru, am decis să candidez la funcția de rector al Universității de Medicină și Farmacie din Timișoara!

Exit mobile version