First News

Vin pus la învechit într-un baraj hidroelectric, în Japonia. Temperatura din interior, stabilă pe tot timpul anului

De mii și mii de ani oamenii știu că nobleţea vinului are nevoie de timp. Și tot de mii și mii de ani oenologii caută cele mai bune soluții pentru această învechire: de la peșteri până la crame și castele, iar mai nou într-un baraj hidroelectric.

Barajul Togo este într-o zonă idilică a nordului insulei Okayama, la mică distanță de Marea Japoniei. În căutarea locului perfect pentru depozitarea vinului, oenologii japonezi au încercat și interiorul masivei structuri. Și au descoperit că temperatura din interior este extraordinar de stabilă, de aproximativ 10 grade Celsius pe tot timpul anului.

Sugimoto Satoru, viticultor: Acest loc e un mediu extraordinar de bun pentru vin. Spațiul de depozitare îmi da o mulțime de idei pentru producerea vinului.

Și nu doar pentru vinul roșu, ci și pentru tradiționala băutură alcoolică din orez japoneză, sake.

Producătorii au lăsat o primă tranșă de sticle în barajul Togo pentru 5 ani. Înainte de a le scoate de piață, pe eticheta fiecăreia va scrie unde și pentru cât timp a fost pusă la învechit.

The post Vin pus la învechit într-un baraj hidroelectric, în Japonia. Temperatura din interior, stabilă pe tot timpul anului appeared first on tvrinfo.ro.

  

Exit mobile version