VIDEO Imagini inumane la Cluj, în fața Institutului Oncologic: Bolnavi de cancer, ținuți la coadă, ore în șir

Share

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, atrage atenția asupra unei situații incredibile la Cluj: bolnavii de cancer au format cozi interminabile, luni dimineața.

Vorbim de pacienți cu imunitatea la pământ, primii candidați la o posibilă infecție cu cu COVID-19, care au așteptat în condiții inumane să le vină rândul la perfuzia de viață.

Emanuel Ungureanu a postat pe Facebook o filmare care surprinde zecile, poate chiar sutele de oameni, care așteaptă în frig în fața Institutului Oncologic „Ion Chiruță” din Cluj-Napoca.

Mesajul postat de Emanuel Ungureanu:

ÎNGROZITOR!

UMILIRE, SUFERINȚĂ, BATJOCURĂ!

Cozi de zeci de metri, în frig și ninsoare, la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca, azi dimineață, de la ora 7!

Pacienții cu cancer stau cu orele de dimineață la cozi infernale, în frig, pentru a primi tratamentul de care depinde supraviețuirea lor.

În plină criză Covid 19 acești bolnavi sunt cei mai expuși infectării.

Nu poate fi vorba de distanțare socială aici, nu se respectă cei 1. 5 metri între bolnavi. Jandarmii sunt uluiți de suferința oamenilor și nu sunt capabili să ia măsuri.

Ce face statul român acum cu acești bolnavi se numește, crimă colectivă.

Am urlat zile în șir la Guvern să permită emiterea rețetelor on line pentru pacienții cu cancer, să desființeze temporar mizeria numită card de sănătate, să valideze consultații telefonice și servicii de telemedicină.

Ori nu le pasă, ori sunt incompetenți sau mai degrabă ambele.

Imaginile acestea mi-au sfâșiat inima.

Soluții pentru evitarea acestor aglomerări și umilirea pacienților sunt, le-am propus Casei de Asigurări de Sănătate încă de acum 7 zile, le reiau:

PROPUNERI pentru Casa de Asigurări pentru pacienții oncologici în contextul COVID 19:

-eliberarea de către casele de Asigurari a documentelor pentru pacienții oncologici in format electronic ( Adeverințe, de asigurat, etc)

-eliberarea online a concediilor medicale pentru pacienții cu cancer

– eliberarea online a rețetelor pentru terapiile orale care nu necesita examinări ( imagistice, laborator, etc) de evaluarea a răspunsului la tratament, fără Cardul de sănătate ( prin verificarea calității de asigurat in PIAS) sau pe baza adeverinței de asigurat in situațiile când PIAS nu funcționează.

Acest tip de serviciu trebuie însoțit de documentarea unei discuții cu pacientul, telefonic sau pe Skype, FaceTime, etc, din care sa reiasă ca pacientul poate continua tratamentul!

SOLIDARITATE!

Ultimile Stiri

Alte Stiri