Publicația Gulagu.net scrie despre cazul unui comandant rus săltat din spitalul în care era tratat și dus la… execuție. E vorba de Viktor Sevalnev, născut în 1979, a cărui soție a și contactat redacția Gulagu.net pentru a-i spune povestea.

Din deținut de drept comun, bărbatul a ajuns pe front ca parte a companiei a 7-a, iar când comandantul a murit înlocuitorul său a fost tocmai Sevalnev. În timpul luptelor, el însuși a fost rănit de câteva ori și șocat de obuz.

Gulagu.net mai notează că și fiul lui Viktor Sevalnev a murit în războiul din Ucraina.

Soarta lui Sevalnev a fost însă pecetluită de atunci când unitatea pe care o comanda, compusă din trupe ruse și din autoproclamata Republică Lugansk, a suferit pierderi uriașe: jumătate din oameni au murit, jumătate au fugit. La scurt timp, Viktor Sevalnev a fost ridicat de forțele de ordine direct din spital și dus, conform Gulagu.net, să își aștepte execuția.

În acest context, Gulagu.net i s-a adresat public ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu:

Din păcate, a luat parte la război ca mercenar, a devenit combatant ilegal și chiar comandantul uneia dintre unitățile secrete ale Forțelor Armate ale Federației Ruse, s-a ales cu răni și bani, a ucis și a participat la agresiuni militare și ticăloase împotriva Ucrainei, în ciuda faptului că în IK-3 a fost hărțuit și bătut de ruși, nu de ucraineni.
Nu încercăm să protejăm imaginea luminoasă a lui Sevalnev, ci apărăm DREPTUL LA VIAȚĂ, ne opunem ferm execuțiilor din teritoriile ocupate ale Ucrainei și facem apel la conducerea Ministerului Apărării al Federației Ruse, personal ministrului Serghei Șoigu, procurorilor militari și anchetatorilor să fie responsabili pentru viața celor pe care i-au luat din instituțiile Serviciului Federal de Penitenciare și care, în loc de a fi îndreptați, au fost forțați să participe la război. Nimeni nu are dreptul să împuște prizonieri. Nici Prigojin, nici Şoigu, nici Putin. Asta e Legea, asta e Constituția Federației Ruse”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here