VIDEO Celebrul dansator de flamenco, Eduardo Guerrero, va avea spectacol la Sala Palatului

Share

Pe 26 si 27 mai, ora 19:30, la Sala Palatului, cel mai bun dansator de Flamenco din lume, Eduardo Guerrero, supranumit regele Flamenco-ului modern, vine în fața publicului românesc alături de Compania sa, cu două spectacole de gală.

Spectacolul „Faro” care va avea loc la București este unul dintre cele mai impresionante reprezentanții și propune o călătorie imaginară către 17 faruri de pe coastele spaniole, o demonstrație temperamentală a mai multor stiluri de flamenco, acompaniată de un grup de muzicieni de elită.

Compania Eduardo Guerrero vine în România, împreună cu vedeta care îi dă și numele, cu doi chitariști de excepție, doi soliști vocali extraordinari și o dansatoare celebră deja în Europa, pentru spectacolele personale: Maria Moreno.

Echipa tehnică este de prim rang, iar artiștii și tehnicienii se armonizează spectaculos sub bagheta regizoarei – și manager totodată – de mare succes la rândul ei: Clara Castro.

Biletele la acest spectacol se pot cumpăra de pe platformele: www.salapalatului.rowww.eventim.rowww.iabilet.rowww.vivabilet.ro si www.entertix.ro .

Supranumit şi regele flamenco-ului modern, cariera şi faima internaţională a dansatorului Eduardo Guerrero au explodat odată cu Trofeul câştigat la Festivalul de la Cadiz, în 2017. Absolvent al prestigiosului Conservator din Cadiz (dans clasic şi contemporan), Guerrero a dansat pe scenele celor mai importante teatre şi festivaluri din lume, din California la Londra, de la Bogota la Toronto sau Amsterdam.

Cel mai în vogă dansator de flamenco a evoluat pe scenele celor mai importante teatre și festivaluri din lume, din California la Londra, de la Bogota la Toronto sau Amsterdam. Despre minunea dansului spaniol, revista Flamenco Divino scrie că „nu își fixează limite, pentru că nu are nevoie de ele. El dansează imposibilul”.

Diario de Sevilla il omagiaza pentru forta incredibila pe care o are: „Brutal. Radical. Danseaza cu furie si din maruntaie. Gol. Exorcism. Dar acest dansator de Flamenco nu isi pierde niciodata eleganta, stilul care ii este semnul distinctiv. Un adevarat tur de forta, atat fizic, cat si, mai ales, emotional. Guerrero este un dansator total, cu o tehnica exceptionala, asimilata de la clasici – de la Antonio si, de asemenea, de la Carmen Amaya –, actualizandu-si mostenirea cu naturalete si, dupa cum am spus mai inainte, cu eleganta.”

Eduardo Guerrero González s-a nascut in 1983 la Cádiz, in Andaluzia Flamenco-ului, si a inceput sa danseze pe cand avea doar sase ani. A studiat balet clasic si dansul spaniol la Conservatorul de Dans din Cádiz, iar apoi s-a perfectionat in dansul clasic si contemporan.

Rar se intampla ca aplauzele explozive ale spectatorilor sa fie amplificate cu atata entuziasm de critica de specialitate. Dar cu Eduardo Guerrero presa nu poate fi decat maxim elogioasa!

El Diario de Jerez subliniaza: „Guerrero isi cunoaste mai bine decat oricine aspectul si elasticitatea corpului, iar atunci cand vine vorba de a se exprima intr-o coregrafie, profita de acele calitati pana la epuizare”.

Ultimile Stiri

Alte Stiri