Victoria unui italian de 41 de ani în fața coronavirusului: ”Știam că nu voi muri. O singură viață avem”

Share

“Mi-au scos oxigenul, ies!” Astfel, exultă, cu o voce încă obosită, Michele, în vârstă de 41 de ani, consultant IT criminalist și expert pentru 20 de instanțe din Italia, inclusiv cea din Brescia, la care participă zilnic, deși locuiește în Capriano del Colle. Este unul dintre pacienții afectați de coronavirus, învingător în fața coronavirusului, scrie publicața Il Mattino.

„Medicii Poliambulanza m-au salvat”, spune el, mulțumind personalului Institutului Spitalului Fundației Poliambulanza din Brescia.

Pe 28 februarie începe bătălia lui Michael. A început cu cateva zile de rău, febră 39 de ani și teama de a fi infectat. Membrii familiei și medicul generalist au insistat și, în final, au chemat ambulanța. De acolo, începe cursa disperată, în cod roșu, spre spital.

Diagnostic crunt: inflamație pulmonară coronavirus

Michele este preluat  unitatea de terapie intensivă, diagnosticat cu „inflamație pulmonară coronavirus”.

Aș fi putut să mor. Am 41 de ani, cu o sănătate de fier, fără patologie anterioară, aș fi putut muri din cauza coronavirusului. Au urmat 16 zile de comă indusă de medicamente”.

Dar în faza de semi-conștiință există o conștientizare lucidă, care dă încredere, susține Michele. „Nu m-au lăsat niciodată în pace. Medicii și asistentele au avut grijă de mine. ” „Știam că nu voi muri, eram în mâini bune. Mâinile celor care sunt ei înșiși oameni, cu copii și familie și care își pun viața în pericol pentru propria noastră viață”.

Emoționat, Michele este acum dornic să-și exprime recunoștința: „Aș dori să salut întregul personal, dar nu pot. Când lucrurile se vor liniști, mă voi duce să-i vizitez”.

După ce a părăsit Terapia Intensivă, Michele a fost pe secție timp de 4 zile, unde este ținut sub monitorizare atentă. „Când ajung acasă, poate beau coca zero, după care tânjesc de ceva vreme. Dar mai presus de toate, voi aprecia viața, cu determinare și seninătate. O singură viață avem și am învățat să prețuiesc lucrul acesta”.

Ultimile Stiri

Alte Stiri