Veneția devine astăzi primul oraș din lume care introduce un sistem de plată pentru turiști

Share

Veneția devine astăzi primul oraș din lume care introduce un sistem de plată pentru turiști, în încercarea de a reduce mulțimile de vizitatori care se înghesuie pe canale în timpul sezonului de vârf.

De astăzi, orice vizitator care nu înnoptează la Veneția trebuie să plătească online o taxă de intrare de 5 euro înainte de a intra în oraș.

Este prima dintre cele 29 de zile din acest an în care vizitatorii sunt taxați pentru a intra. Inspectori ai municipalității vor face verificări aleatorii și vor da amenzi între 50 și 300 de euro celor care nu se conformează.

Nu închidem orașul, încercăm doar să-l facem locuibil, a declarat primarul Veneției.

Pe lângă introducerea taxei de intrare, municipalitatea a interzis, de asemenea, navelor mari de croazieră să navigheze în laguna venețiană și a anunțat noi limite privind dimensiunea grupurilor de turiști.

Vânzarea de bilete se află într-o fază experimentală. În viitor, Veneția ar putea percepe taxe mai mari în anumite perioade ale anului, pentru a descuraja turiștii.

The post Veneția devine astăzi primul oraș din lume care introduce un sistem de plată pentru turiști appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri