Vămi blocate de protestele fermierilor și ale transportatorilor

Share

Fermierii au continuat protestele și în apropierea punctelor de trecere a frontierei. Agricultorii din sudul Olteniei au protestat la Calafat, unde au blocat vama pentru câteva ore, deși polițiștii au încercat să-i împiedice. Cu aproximativ 50 de tractoare, combine și remorci, fermierii din Arad au ajuns până în vama Nădlac 1 și au creat probleme în trafic.

Zeci de fermieri din zona Olteniei s-au adunat cu tractoarele pe drumul către Calafat. În jurul prânzului au fost blocați de polițiști la intrarea în oraș. Fermierii au cerut să vorbească cu autoritățile și să-și spună nemulțumirile.

După o jumătate de oră de discuții cu oamenii legii, tractoarele au ocolit pe câmp blocada polițiștilor. Au ajuns în vamă, unde au blocat inclusiv intrarea TIR-urilor care așteptau de câteva ore să-și continue drumul spre Bulgaria.

Și fermierii din zona de frontieră Nădlac au protestat pe străzile din oraș, dar și pe DN7, către vamă. Au mers cu 1 km la oră, ceea ce a afectat serios circulația. Și-au întors mașinile chiar în zona punctul de trecere a frontierei Nădlac 1.

Protestele cu camioane și utilaje agricole au continuat și în alte orașe din țară. Fermierii spun că nu se vor opri dacă revendicările nu le vor fi luate în seamă. Ei se plâng și de combustibili scumpi, taxele mari și concurența din Ucraina.

The post Vămi blocate de protestele fermierilor și ale transportatorilor appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri