First News

Val de aer polar, după Bobotează. Elena Mateescu, ANM: Marți și miercuri, temperaturi și de -15 grade Celsius

2023 a fost cel mai călduros an din istoria măsurătorilor meteo din România și am avut zile cu temperaturi record. Temperatura a fost cu peste 2 grade Celsius mai mare decât media ultimilor 30 de ani. Am avut și cel mai cald Crăciun, iar azi, de Bobotează, nici vorba de ger pentru că avem temperaturi de primăvară, cu 10 grade mai mult decât ar fi normal în această perioadă.

Iarna adevărată vine, totuși, săptămâna viitoare, spun meteorologii. Vom avea parte de ger și ninsori.

Elena Mateescu, director general, Administraţia Naţională de Meteorologie: O masă de aer polar va aborda, la început, zona Moldovei, unde maximele pe zi nu mai depășesc 1,6 grade Celsius, după care, de luni, săptămâna va debuta cu vreme geroasă în toată țara.

Va fi ger, vorbim de temperaturi, luni, care vor caracteriza o vreme geroasă noaptea și dimineața, dar și ziua. Luni sunt negative în toată țara, minus 10 în nordul Moldovei, cel mult zero – 1 grad în sud, iar marți dimineață și miercuri dimineață e posibil să fie vârful acestui episod din perspectiva gerului. Se coboară la minus 15 grade și vom avea și strat de zăpadă.

The post Val de aer polar, după Bobotează. Elena Mateescu, ANM: Marți și miercuri, temperaturi și de -15 grade Celsius appeared first on tvrinfo.ro.

  

Exit mobile version