First News

Un tânăr din Mehedinți a fost salvat la timp din mașina răpitorilor. El a sunat la Salvamont și la Poliție în timp ce era dus la o stână, pentru muncă silnică

Un tânăr din Mehedinți a fost luat pe sus și urcat într-o mașină. Urma să fie dus la stână, în Dâmbovița, și supus la muncă silnică. A fost salvat însă la timp după ce a sunat pe unde s-a priceput. Mai întâi la dispeceratul Salvamont, și apoi la Poliție, care a localizat la timp autoturismul in care era captiv. 

Dispeceratul Salvamont a primit un mesaj atipic în urmă cu 3 seri. Un bărbat a sunat să ceară ajutor. Spunea că e răpit și dus către o destinație pe care doar o bănuia, undeva în județul Dâmbovița.

Apel la Dispeceratul Salvamont:

Victimă- Sunt într-un jeep de Dâmbovița și mă duc cu forţa la animale și nu pot să sun eu la 112 să explic situația. Mă doare și operația, că am fost operat de penitorită! Sunați dvs, vă rog!

Salvamont-Și în ce localitate sunteți acum?

Victimă-Aveți locația în timp real!

Salvamont-Și de ce nu spuneți în ce localitate sunteți? Sunteți pe drum, lângă o parcare.

Victimă-Sunt pe drum.

Salvamont-Lângă ce localitate?

Victimă-Ne îndreptăm spre Jugastru! Vă rog, ajutați-mă, nu mai pot!

Sabin Cornoiu, președinte Salvamont România: A început să ofere câteva detalii, nume, localitate de domiciliu, de unde plecase, unde trebuia să ajungă, dar la un moment dat toate acestea s-au oprit. În clipa în care s-au cerut detalii legate de culoarea și numărul mașinii, toată conversația s-a întrerupt. Am considerat că e o situație de urgență și prin sistemul 112 a fost introdus cazul în sistem.

Tânărul a apucat să spună că e dus la o stână, pentru a fi obligat să muncească acolo. A reușit să sune și la poliția din Dolj.

Cristian Grigorescu, purtător de cuvânt IPJ Dolj: Efectivele de poliție s-au mobilizat și autoturismul a fost oprit pe DN6 la intrarea în Craiova. În autoturism se aflau 3 bărbați, doi din județul Dâmbovița și unul din Mehedinți, apelantul, aceștia fiind conduși la audieri.

Surse judiciare susțin că tânărul lucrează de regulă ca muncitor sezonier. Polițiștii doljeni nu au stabilit încă dacă a fost cu adevărat o răpire. Ar fi mai mult o formă de sclavie modernă.

Mihaela Drăguș, purtător de cuvânt ANITP: Au fost cazuri și de aceea nu trebuie să tratăm cu indiferență acest caz care se cercetează. Însă privitor la acest mod de exploatare în agricultură, la stâne, a mai fost întâlnit. Faptul că stânele sunt izolate îi fac pe traficanți să profite de izolare, de vulnerabilitățile economice, psihice, am avut și minori care erau exploatați prin muncă, în condiții grele.

Dacă aveți informații despre un posibil trafic de persoane sau sunteți victima unei rețele criminale puteți sună la numărul de urgență 0800.800.678 al ANITP.

The post Un tânăr din Mehedinți a fost salvat la timp din mașina răpitorilor. El a sunat la Salvamont și la Poliție în timp ce era dus la o stână, pentru muncă silnică appeared first on tvrinfo.ro.

  

Exit mobile version