First News

Un tânăr care se dădea femeie pe internet a înșelat 9 bărbați, care i-au dat 42.000 de euro. Bărbatul a fost arestat preventiv

Naivitatea, dorința de a cunoaște o femeie frumoasă și chiar emoția unei întâlniri pe furiș i-au făcut pe câțiva bărbați căsătoriţi din București să pice într-o capcană care i-a costat scump. Au crezut că vorbesc pe chat cu o femeie superbă și au sperat că o vor cunoaşte în carne și oase, aşa că au fost de acord să îi trimită sume mari de bani. Până la urmă, pe fir au intrat polițiștii Secției 2 din Capitală. Aceștia l-au arestat pe bărbatul aflat în spatele contului online prin care erau păcălite victimele.

Tânărul de 29 de ani din Constanţa, care folosea o identitate virtuală fictivă, a primit trezirea de la mascaţi, vineri la 6 dimineaţa. Iniţial, a fost surprins că e vizat, cu toate că păcălise nişte oameni. A fost dus la Bucureşti pentru audieri, iar anchetatorii au aflat că a creat un cont fals folosind identitatea unui fotomodel din Bulgaria. Apoi a ademenit câţiva bărbaţi dornici să cunoască o femeie frumoasă.

MARIUS POPESCU – reporter TVR: Surse judiciare susțin că majoritatea victimelor sunt căsătorite și că aveau o situație financiară destul de bună. De aceea fără să se fi întâlnit vreodată cu „femeia” au acceptat să-i trimită sume importante de bani. În spate erau motive invocate de înșelător privind starea proastă de sănătate a familiei sale sau a vreunui prieten.

Cei mai mulţi bani i-a dat chiar cel care a depus plângerea. În patru ani, omul a trimis peste 100.000 de lei în contul celei pe care credea că a cucerit-o.

CĂTĂLINA TOMA, ofițer de presă Poliția Capitalei: Folosind același mod infracțional ar fi determinat alte opt persoane, cu vârste între 29 și 48 de ani, să îi trimită diverse sume de bani. Din cercetări a reieșit că prejudiciul total e de 42.000 de euro.

Surse judiciare spun că deși promitea și chiar stabilea întâlniri în București cu victimele sale, în ultima clipă anula, invocând diverse motive.

CĂTĂLIN ŢONE – expert judiciarist: E o infracțiune oarecum clasică cunoscută pe internet, se afișează o imagine și se întreține acea imagine, Dacă vorbim de victime, sunt în general persoane slabe cu anumite neîmpliniri familiale și sociale. Se duc către zona sexuală pentru că aici e mecanismul, e metoda loverboy aplicată în zona înșelăciunilor.

Tânărul de 29 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. În astfel de cazuri, cei păgubiţi au puţine şanse de a-şi recupera banii.

The post Un tânăr care se dădea femeie pe internet a înșelat 9 bărbați, care i-au dat 42.000 de euro. Bărbatul a fost arestat preventiv appeared first on tvrinfo.ro.

  

Exit mobile version