Un primar din Buzău, anchetat penal pentru arderea și îngroparea deșeurilor din comună

Share

Un primar din județul Buzău este anchetat penal. El este acuzat că a aprobat arderea, sau îngroparea deşeurilor din comună şi chiar că a pus în funcțiune o stație de epurare fără autorizație. Mai multe percheziții au avut loc la sediul primăriei, în locuinţa edilului şi la o societate comercială. Anchetatorii au deschis dosar penal pentru infracțiuni cu deșeuri.

Polițiștii au descins la Primăria din Cochirleanca după ce Garda de Mediu din Buzău a trimis mai multe rapoarte în urma controalelor făcute în zonă. În imaginile puse la dispoziție anchetatorilor se văd cantități uriașe de deșeuri depozitate la marginea localități, chiar și grămezi de oase, plus un utilaj folosit pentru a îngropa deșeurile. Sătenii din Cochirleanca spun că nu știu despre această situație.

Dar la marginea unuia din satele care fac parte din comună jurnaliștii au putut filma o groapa de gunoi.

Procurorii i-au percheziționat primarului mașina și locuința primarului.

Ane Mari Vrapciu, purtător de cuvânt, IPJ Buzău: Din cercetări a reieșit că din 2023 și până în prezent, reprezentanții unei unități administrtiv-teritoriale din județul Buzău ar fi păstrat și ar fi eliminat deșeuri colectate de la gospodarii de la agenții economici, dar și rezultate în urma activității proprii, în afară spațiilor autorizate.

Mai mult fapte sunt cercetate de procurori.

Autoritățile locale din coman Cochirleanca sunt suspectate că ar fi dat în funcțiune și exploatat stația de epurare și rețeaua de canalizare fară a deține autorizație de mediu.

Astfel s-ar fi produs deversări accidentale sau controlate ale substanțelor poluante și ale apelor uzate, care au dus la contaminarea apelor de suprafață.

Primarul din Cochirleanca nu este la prima anchetă penală. În luna ianuarie a fost trimis în judecată pentru executarea unor lucrări de reabilitare a drumurilor publice fără autorizație de construcție.

The post Un primar din Buzău, anchetat penal pentru arderea și îngroparea deșeurilor din comună appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri