First News

Un convoi umanitar impresionant a intrat în Gaza. Comandanții israelieni: Războiul va dura câteva luni. Tsahal se pregătește să schimbe tactica de luptă

Războiul Israelului împotriva Hamas va dura luni bune, avertizează comandanții israelieni. Se discută deja despre o schimbare de tactică, agreată și de Washington. Deocamdată, în plan diplomatic se fac presiuni pentru reluarea negocierilor în vederea eliberării ostaticilor. Secretarul american de stat va merge din nou în Israel, săptămâna viitoare.

Un convoi cu ajutoare umanitare, inclusiv motorină, a intrat astăzi în Gaza, în timp ce armata israeliană și-a extins operațiunile în Fâșie.

Proviziile au intrat, ca de obicei, prin Rafah, la scurt timp după ce președintele american, Joe Biden, a avut o discuție cu emirul qatarez privind creșterea fluxului de ajutoare în Gaza, la schimb cu reluarea negocierilor privind eliberarea ostaticilor.

Armata israeliană a dat publicității noi imagini din timpul operațiunilor din Gaza. Comandourile Tsahalului aprofundează acțiunile din Khan Yunis, unde au fost eliminați zeci de teroriști.

Luptele au continuat însă și în orașul Gaza, pentru anihilarea unuia dintre centrele de comandă Hamas.

Herzi Halevi, şeful statului major israelian: Acest război are câteva obiective obligatorii care nu sunt uşor de atins. Luptele se dau pe un teren complicat. De aceea, războiul va continua pentru mai multe luni în care vom acţiona prin metode diferite, pentru a ne atinge obiectivele.

Pe măsură ce armata avansează și își extinde operațiunile, situația tunelurilor este din ce în ce mai clară.

Informațiile culese de la teroriștii arestați, de la ostaticii eliberați, de militarii care sunt în misiune la sol, toate puse cap la cap prind contur în grafice foarte utile în timpul operațiunilor.

La Washington, consilierul Casei Albe pe probleme de securitate a discutat cu ministrul israelian pentru strategie despre o schimbare de tactică în războiul împotriva Hamas, dar nici măcar presa din statul evreu nu a reușit să afle ce înseamnă asta.

Herzi Halevi, şeful statului major israelian: Nu există soluţii magice, nu există scurtături atunci când distrugi o organizaţie teroristă, dar există perseverenţă şi determinare. Şi suntem foarte determinaţi.

Un expert al Națiunilor Unite a declarat recent că Israelul plănuiește să îi expulzeze pe civilii din Gaza și Cisiordania, idee pe care regele Iordaniei și președintele Egitului au respins-o, printr-un comunicat comun, emis în timpul vizitei lui Abdullah la Cairo.

The post Un convoi umanitar impresionant a intrat în Gaza. Comandanții israelieni: Războiul va dura câteva luni. Tsahal se pregătește să schimbe tactica de luptă appeared first on tvrinfo.ro.

  

Exit mobile version