Ucraina: Numărul morţilor în urma atacului rusesc de la Cernigău a crescut la 18

Share

Numărul oamenilor care şi-au pierdut viaţa în urma unui atac rusesc asupra oraşului Cernigău, în nordul Ucrainei, a crescut la 18, iar alte 78 de persoane au fost rănite după ce trei rachete au lovit miercuri centrul oraşului, au anunţat joi oficiali ucraineni, relatează Reuters.

Atacul de la Cernigău, care a provocat daune infrastructurii civile a oraşului ucrainean, a fost cel mai sângeros atac aerian lansat de Rusia în ultimele săptămâni. Potrivit autorităţilor ucrainene, o instituţie de învăţământ, un spital şi 20 de locuinţe au fost avariate, scrie Agerpres.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a avertizat miercuri pe secretarul general al NATO că ţara sa are nevoie de „măsuri imediate” pentru a-şi întări apărarea antiaeriană în faţa bombardamentelor ruse, după atacul de la Cernigău.

Guvernatorul regiunii Cernigău, Viaceslav Ceaus, a declarat pe aplicaţia Telegram că operaţiunile de căutare şi salvare s-au încheiat joi dimineaţă.

Rusia bombardează zilnic oraşele ucrainene folosind rachete şi drone explozive. Moscova neagă însă că vizează civili în războiul declanşat în Ucraina în urmă cu peste doi ani. 

Cel puţin 14 morţi și 60 de răniți într-un triplu atac rusesc asupra oraşului ucrainean Cernigău

Cel puţin 14 persoane au fost ucise şi alte 60 au fost rănite miercuri dimineaţă într-un triplu atac rusesc asupra oraşului Cernigău, în nordul Ucrainei

The post Ucraina: Numărul morţilor în urma atacului rusesc de la Cernigău a crescut la 18 appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri