Ucraina a crescut producția de drone. 99% dintre aparatele folosite de armata ucraineană sunt produse în țară

Share

Ucraina încearcă, după 26 de luni de război, să-și dezvolte propria industrie de apărare. Kievul folosește tehnologii originale și inovatoare. Unele dintre armele care s-au dovedit foarte eficiente în lupta împotriva unui inamic mai numeros și mai puternic sunt dronele.

99% dintre dronele folosite de armata ucraineană sunt produse în țară. La o expoziție organizată la Kiev au fost expuse aparate fără pilot terestre, navale și aeriene, dar și sisteme pentru război electronic și vehicule blindate. Dronele ucrainene pot lovi ținte la mai mult de 1.200 de kilometri.

Vadim Suharevski, comandantul unităților de drone: În 2024 am livrat de trei ori mai multe drone decât întreg anul trecut. Aceste proces conținut și se va amplifica.

Forțele armate ucrainene sunt depășite numeric și din ce în ce mai lipsite de armele necesare. Utilizarea dronelor, de ambele părți, a mutat atacurile către infrastructura militară, energetică și de transport.

Potrivit ministrului pentru Industrii Strategice, fabricarea de arme în Ucraina a dezvoltat progresul militar și economic al țării. Produsul intern brut al complexului militaro – industrial a crescut anul trecut cu 1,5% iar în 2024 se estimează o dezvoltare de 3 procente.

Există și o latură negativă: guvernul de la Kiev nu își permite să cumpere întreaga producție internă de armament.

Care este scopul final al atacurilor masive ale Rusiei asupra infrastructurii energetice din Ucraina?

Spre deosebire de iarna trecută, în decembrie, ianuarie sau februarie nu a existat nicio perioadă de 24 de ore în care Kievul să fi suferit o pană de curent.

The post Ucraina a crescut producția de drone. 99% dintre aparatele folosite de armata ucraineană sunt produse în țară appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri