Timișorenii, la inițiativa alergătorilor de la Timotion, s-au mobilizat să ajute medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, locul unde au fost vindecați cei mai mulți bolnavi de coronavirus din România: 15 bolnavi până marți, 17 martie.

Echipa Timotion, care organizează cea mai mare competiție de alergare caritabilă din vestul țării, adună bani, iar un restaurant din oraș duce pizza medicilor și asistentelor, în timp ce primăria face achiziții urgente.

Ținta celor din echipa Timotion și a celor de la Școala Mamei Junior este strângerea a 250.000 lei pentru achiziționarea de teste pentru depistarea infecției cu coronavirus și echipamente de protecție pentru personalul medical. În doar câteva ore de la lansare, comunitatea Timotion s-a mobilizat și a donat primii 10.000 lei. Puteți dona și voi, aici.

În același context al solidarității față de personalul medical aflat în prima linie zilele acestea, un restaurant din Timișoara anunță că susține medicii și oferă pizza, gratuit, în fiecare marți la ora 13. „Eforturile pe care le depun doctorii și asistenții, zi de zi, 24h din 24, vor putea fi cu greu răsplătite la adevărata valoare, însă, considerăm că susținerea prin gesturi simple, omenești, ajută din punct de vedere moral atât la nivel individual cât și colectiv”, spune managerul Mihai Pegulescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here