Temperaturi cu 10 grade peste normalul perioadei, în Spania. 180 de localnici, evacuaţi din cauza unui incendiu de pădure

Share

180 de localnici au fost evacuaţi în provincia Alicante din cauza unui incendiu de pădure. Vântul şi căldura neobişnuit de mare pentru această perioadă îngreunează misiunea pompierilor. Şi în Galicia s-au înregistrat recorduri de temperatură pentru luna aprilie.

800 de hectare s-au făcut scrum în doar 24 de ore, iar flacările sunt greu de controlat. Autoritățile au evacuat duminică noapte o localitate în apropiere de Taberna, iar oamenii au stat în adăposturile Crucii Roșii.

Temperaturi de vară la jumătatea lui aprilie, în mai multe țări europene

În Spania, meteorologii prevăd o vară timpurie, după o iarnă cu un record de aproape 2 grade peste media normală a temperaturilor. E neobișnuit de cald și în Muntenegru, Croația și Albania.

Elisa Nunez, șefa Departamentului de Interne şi Justiţie, Comunitatea Valenciană: A fost declarat un risc de nivel 2 al planului special de incendii forestiere, din cauza temperaturii ridicate din cursul dimineții, a peisajului din zonă, și, de asemenea, pentru că zona are multă vegetație.

În toată Spania au fost temperaturi cu 10 grade peste normalul perioadei. Nici turiștii nu se așteptau la o asemenea arșiță.

În Galicia a fost cald ca în luna iunie, așa că oamenii au ieșit la plaja. Cele mai ridicate temperaturi au fost în Vigo și Ourense 30, respectiv 35 de grade.

Ruben Del Campo, meteorolog: Masele de aer provenite din Africa ajung în Spania în mod regulat, dar în ultimii ani sunt mai frecvente și, în plus, sunt mai calde, declanșând temperaturi mult mai ridicate decât în deceniile anterioare.

Până acum au fost doborâte 60 de recorduri de temperatură pentru luna aprilie. În nordul țării, San Sebastian și Bilbao, de exemplu, minimele au depășit 23 de grade Celsius.

Record de temperatură în China. Au fost înregistrate 43.1 grade Celsius, în luna aprilie

Temperatura din Yuanyang, din sud-estul provinciei Yunnan, China, a depășit, duminică, 43 de grade Celsius, doborând astfel recordul de căldură pentru această perioadă a anului, în China.

The post Temperaturi cu 10 grade peste normalul perioadei, în Spania. 180 de localnici, evacuaţi din cauza unui incendiu de pădure appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri