Telefoanele mobile care nu pot recepţiona mesaje RO-ALERT nu vor mai putea fi puse în vânzare începând cu data de 27 iunie.

După această dată, magazinele sunt obligate să retragă de la vânzare telefoanele mobile care nu pot recepționa mesajele sistemului național de avertizare în situații de urgență RO-ALERT, potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 46/2019. În caz contrar, comercianții riscă, în anumite cazuri, amenzi de până la 100.000 de lei, potrivit avocatnet.ro.

Telefoanele mobile care nu au activată posibilitatea recepționării mesajelor RO-ALERT în toate rețelele publice mobile de comunicații electronice nu pot fi comercializate pe teritoriul României”, scrie în ordonanță.

Comercianții care vor ignora interdicția aplicabilă din 27 iunie 2020 vor risca să fie amendați inițial cu sume cuprinse între 35.000 și 75.000 de lei. Dacă vor ignora în mod repetat interdicția, amenzile vor fi cuprinse între 50.000 și 100.000 de lei. Sancțiunile vor putea fi aplicate de inspectorii Protecției Consumatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here