Suceava a devenit epicentrul epidemiei de coronavirus din România: Gheorghe Flutur, președintele CJ, confirmat pozitiv

Share

”Din totalul de 233 de medici de la Spitalul Județean Suceava, sunt contaminați 34 medici de la UPU și 49 de asistenți și cadre auxiliare,” a declarat Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Ancheta de la Spitalul Suceava a descoperit nereguli în management și în desfășurarea anchetelor epidemiologice.

Până la această oră, peste 170 de cazuri de coronavirus în Suceava și în localitățile din jur.

Din totalul de 233 de medici de la Spitalul Județean Suceava, sunt contaminați 34 medici de la UPU și 49 de asistenți și cadre auxiliare. Sunt asimptomatici sau au simptome ușoare.

Spitalul este închis pentru a putea fi decontaminat, doar o aripă fiind funcțională.

De asemenea, potrivit autorităților, mai sunt 124 de pacienți care, în funcție de rezultatele la testare, dacă vor fi pozitivi, vor fi transferați la Infecțioase, în alte clădiri diferite. Cei cu rezultat negativ vor sta în izolare la domiciliu.

Spitalul Suceava intră în dezinfecție totală. UPU își va relua activitatea în 48 de ore dar doar pentru a identifica, a dirija pacienții spre alte spitale. Spitalele din Rădăuți și Falticeni vor prelua pacienții cu patologie ușoară, iar pacienții cu patologii severe vor merge la Iași.

La sfârșitul zilei voi propune și alte decizii la nivel de DSP și spital. Aștept să am discuții și cu medicii, asistenții și factorii de decizie din județ”, a spus Nelu Tătaru.

În cursul zilei 24.03.2020, echipa Ministerului Sănătății condusă de dr. Nelu Tătaru, secretar de stat a făcut o primă evaluare a activității Spitalului Clinic Județean Suceava în contextul răspândirii noului coronavirus.

După prima zi de verificare, echipa MS a decis închiderea Spitalului Clinic Județean începând de astăzi pentru 48 de ore în vederea realizării procedurilor de dezinfecție. Tot astăzi va începe transferarea celor 124 de pacienți care se mai află internați în spital în alte unități sanitare.

Printre pacienți se numără și Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, infectat cu coronavirus.

Ultimile Stiri

Alte Stiri