First News

SUA avertizează Rusia în privința riscului unor atacuri extremiste. Cetățenii americani, sfătuiți să părăsească țara

Turcia este gata să organizeze un summit de pace în Elveția cu participarea președinților Volodimir Zelenski și Vladimir Putin. Liderul de la Kiev a spus, însă, că, în primă fază, Putin nu va fi acceptat la discuții. Kievul a cerut, din nou, Occidentului să-i livreze ajutorul militar promis.

Ambasada americană la Moscova a avertizat că există riscul unor atacuri extremiste. Informația a apărut la câteva ore după ce serviciile de securitate ruse au anunțat că au dejucat un atentat pregătit la o sinagogă din Moscova de ramura afgană a Statului Islamic.

Misiunea diplomatică le-a cerut, din nou, cetățenilor americani să plece imediat din Rusia. Nu au fost furnizate detalii despre natura amenințărilor, dar ambasada i-a avertizat pe americani să evite concertele sau locurile aglomerate și să verifice situația din zonele apropiate.

Volodimir Zelenski și Recep Tayyip Erdogan au discutat despre situația din Ucraina, dar și despre cooperarea militară între Ankara și Kiev. Zelenski a vizitat un șantier naval unde se construiesc două corvete pentru marina militară ucraineană.

Recep Tayyip Erdogan, preşedintele Turciei: De la începutul războiului ne-am adus toată contribuţia la tentativa de a opri războiul prin negocieri. Suntem gata să găzduim un summit pentru pace, cu participarea Rusiei.

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat, însă, că, cel puțin la început, prezența liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, nu este dorită.

După discuțiile cu Zelenski, președintele Turciei a spus au discutat toate aspectele războiului, dar și despre libertatea de navigare în Marea Neagră. Turcia este gata, după încheierea războiului, să participe masiv la reconstrucția Ucrainei.

Kievul atrage atenția că Occidentul nu a livrat ajutorul promis, arme și muniții, ceea ce slăbește acțiunile armatei ucrainene și oferă un avantaj Rusiei.

Dmitro Kuleba, ministrul ucrainean de Externe: Este necesară o furnizare la timp şi fără restricţii de arme şi muniţii pentru a fi siguri că Ucraina înfrânge Rusia şi războiul nu se extinde în Europa. Trebuie să aceptăm realitatea că era păcii în Europa s-a încheiat.

Rusia a bombardat zone civile din Ucraina

Rusia își continua ofensiva în special în estul Ucrainei, dar și bombardarea unor orașe ca Herson sau Odesa. Aviația rusă a reușit să doboare un avion Mig 29 ucrainean, atac care slăbește apărarea aeriană a Kievului.

Probleme are și Rusia: podul peste strâmtoarea Kerci a fost închis temporar din cauza riscului unor lovituri ucrainene cu rachete.

The post SUA avertizează Rusia în privința riscului unor atacuri extremiste. Cetățenii americani, sfătuiți să părăsească țara appeared first on tvrinfo.ro.

  

Exit mobile version