Stoltenberg: Rezultatul conflictului din Ucraina va defini securitatea globală pentru decenii

Share

Secretarul general al NATO i-a îndemnat marţi seară pe liderii Alianţei Nord-Atlantice să menţină sprijinul pentru Ucraina în războiul său împotriva Rusiei, afirmând că rezultatul conflictului va defini securitatea globală pentru decenii.

Într-un discurs susţinut în cadrul unei ceremonii de la Andrew Mellon Auditorium care a marcat împlinirea a 75 de ani de la înfiinţarea NATO, Stoltenberg a spus că Alianţa trebuie să dea dovadă de aceeaşi determinare pe care a arătat-o şi în alte momente-cheie ale istoriei sale.

Decizii la summitul NATO. Joe Biden: Ucraina poate și îl va opri pe Putin. Mai ales cu întregul nostru sprijin colectiv

Preşedintele american Joe Biden l-a decorat marţi seară pe secretarul general al NATO la sfârşit de mandat, Jens Stoltenberg, cu cea mai înaltă distincţie a SUA, la ceremonia de marcare a 75 de ani de la înfiinţarea Alianţei Nord-Atlantice.

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a reamintit în discursul său că Alianţa nu este un „dat”, ci „rezultatul alegerilor deliberate şi deciziilor dificile”.

„Nu există opţiuni fără costuri cu o Rusie agresivă ca vecin. Nu există opţiuni fără riscuri într-un război. Cel mai mare cost şi cel mai mare risc va fi dacă Rusia câştigă în Ucraina. Nu putem permite să se întâmple acest lucru”, a spus Stoltenberg în alocuţiunea aplaudată pe alocuri de participanţii la ceremonie, între care şi liderii celor 32 de state membre.

El a mai spus cu acest prilej că are „mare respect pentru tratatul de la Washington”.

„Are doar 14 paragrafe, câteva pagini; niciodată atât de puţin nu a însemnat atât de mult pentru atât de mulţi oameni”, a spus el în locul în care fost semnat tratatul în urmă cu 75 de ani.

„La această aniversare de 75 de ani putem spune că Alianţa nu este numai cea mai de succes, ci şi cea mai de durată din istorie”, a afirmat Stoltenberg, care a mai spus printre altele şi că „extinderea NATO a unificat Europa într-un mod care era înainte inimaginabil”.

Preluare Agerpres

The post Stoltenberg: Rezultatul conflictului din Ucraina va defini securitatea globală pentru decenii appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri