Spectacole de primăvară la Teatrul Coquette

Share

Teatrul Coquette „un teatru cu suflet și dichis”, unde puteți să descoperiți o lume a imaginației prin povești, atât pentru adulți, cât și pentru cei mici vă invită sâmbătă 11 martie de la ora 11.00 să vizionați cea mai nouă producție pentru copii „Legenda lui Martie” și de la ora 19.00, „Doamne, ce zile minunate”, după Samuel Beckett. Duminică, tot de la ora 11.00 copiii sunt așteptați să se reîntâlnească cu:

„Legenda lui Martie”.

Piesa este inspirată dintr-o legendă românească din nordul țării, care spune că lunile anului s-au înțeles ca fiecare să stea pe cer până când Soarele va fi răsărit de 30 sau 31 de ori. Martie dornic să fie „Martie în post” îl gonește pe Februarie mai devreme și vrea să stea pe cer numai el. De aceea, Martie are soare, zăpadă, vreme blândă și vreme aprigă și le folosește după bunul lui plac. În călătoria lui se întâlnește cu ființe mitice precum Crăiasa Florilor, Nea Omăt și Baba Dochia. Singura care reușește să-l facă pe Martie să fie mai blând, atât cu natura cât și cu fratele Aprilie este Baba Dochia care prin înțelepciunea-i bine-cunoscută izbutește să facă pace între cei doi.  „Legenda lui Martie”, este un spectacol cu și despre tradițiile și folclorul românesc.

Interpretează: Mihai Căpățînă, Gabriel Costan și Ruxandra Bălașu

Regia: Ruxandra Bălașu

„Doamne, ce zile minunate!” după Samuel Beckett

De la publicarea ultimei variante, piesa lui Samuel Beckett „Oh, les beaux jours” continuă să fie fascinantă prin umorul și adâncimile reflexive ale unui nou tip de individ care legitimează absurdul: omul contemplativ. O femeie stă îngropată într-o movilă de pământ și-și vorbește viața în loc să o trăiască. Truisme, maxime, citate din clasici, rugăciuni mute îi umplu timpul din minunatele zile pe care le petrece trăncănind. Vorbitul ia locul acțiunilor pe care nu le face. Încremenită la răspântia dintre lumea fizică și dimensiunea ei suprafirească, Winnie, eroina acestui text, ne amuză, ne înduioșează, ne intrigă și ne provoacă, târându-ne în vârtejul verbalizării ei tumultoase.

Piesa „Doamne, ce zile minunate!”, îi are în distribuție pe Ruxandra Bălașu, Pavel Bârsan și Ioana Lixandroaia. Regia și adaptarea îi aparțin lui Mihai Manolescu

Biletele pot fi cumpărate online prin  www.iabilet.ro;  www.eventim.ro/ro;  www.kompostor.ro; www.blt.ro ; www.mystage.ro;  bilete.ro și pe eventbook.ro Rezervări la: 0754 990 017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro

Ultimile Stiri

Alte Stiri