Gabriela Crețu, senatoare PSD, soția baronului de Vaslui Dumitru Buzatu și candidata PSD pentru un nou mandat, a declarat pentru Recorder că citește „vreo 20 de cărți simultan”. Gabriela Crețu s-a declarat împotriva anulării imunității parlamentare, deoarece altfel nu se mai poate „bate cu corporațiile”.

Întrebată ce carte a citit ultima dată, Crețu a răspuns: „Citesc vreo 20 de cărți simultan. Ia să aleg una din cele 20! Cred că ultima dată citeam ‘Capitalismul supravegherii’, de Shoshana Zuboff”.

Crețu le-a spus apoi jurnaliștilor de la Recorder că nu acceptă să fie anulată imunitatea parlamentară: „Cred că forma actuală este extrem de echilibrată, desființarea imunității ar desființa puterea celui care îl reprezintă pe cetățean. Procurorul poate să facă dosar, polițistul are pușcă, fiecare are elemente de putere pe care un parlamentar nu le are. Când s-a creat imunitatea, a fost tocmai în sensul acesta, să poată să se bată cu corporațiile, să controleze Guvernul”.

Întrebată ce planuri are în noul mandat de senatoare, Crețu a susținut că vrea să „reformeze” Uniunea Europeană.

„Ceea ce îmi propun în mandatul viitor este să contribui la reforma Uniunii Europene prin reformarea sistemului monetar. Aș vrea să fiu reprezentanta României la conferința privind viitorul Europei și acolo să lucrez cu toată expertiza mea. Altfel, sunt om de stânga – legislație socială, egalitate între femei și bărbați și reducerea inegalităților. Orice fel de inegalități”, a spus Crețu.

Gabriela Crețu a susținut în luna mai, într-o dezbatere în Parlamentul României dedicată tehnologiei 5G, că „noi trăim în capitalismul supravegherii, în momentul ăsta se extrag informații din noi” susținând că acestea sunt utilizate „pentru a ne controla comportamentele”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here