PSD a depășit 35%, iar AUR și-a dublat scorul electoral, față de alegerile de anul trecut. Sunt datele dintr-un sondaj INSCOP, realizat în cea de-a doua jumătate a lunii septembrie.

PSD a ajuns la 35,4%, PNL este 21,9%, iar USR la 9,8%. AUR, în schimb, a urcat la 17,1%, ceea ce înseamnă un scor aproape dublu față de alegerile din decembrie 2020. Datele rezultă în urma unui sondaj de opinie realizat înainte de căderea Guvernului Cîțu, în perioada 15 – 27 septembrie. 2021.

Sondajul a fost făcut de INSCOP, prin metoda CATI (interviuri telefonice). Volumul eșantionului multistadial stratificat este de 1.204 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.8 %, la un grad de încredere de 95%.

Citește și: Trei diete care ajută regenerarea organismului, recomandate de Dr. William W. Li

Intenția de vot a populației înainte de căderea Guvernului Cîțu. Nu știm cum arată după trecerea moțiunii, dar putem să facem un exercițiu de imaginație. Cea mai relevantă măsurătoare va fi însă după ce se vor mai racori puțin spiritele și emoțiile. Constatăm însă ca AUR și-a dublat scorul față de alegerile de acum doar nouă luni. Este un ritm de creștere uriaș care pare încurajat în continuare de scenele din spațiul politic”, a notat pe Facebook, directorul INSCOP, Remus Ștefureac.

Sondajul a fost realizat la comanda think-tank-ului Strategic Thinking Group în cadrul unui proiect de cercetare sprijinit de The German Marshal Fund of the United States și finanțat de Black Sea Trust for Regional Cooperation prin True Story Project .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here