First News

Soluție nonconformistă pentru a scăpa de stresul din aeroport: câinii terapeutici. Succesul rețetei, peste așteptări!

Orice om care a călătorit măcar o dată cu avionul știe că poate fi o experiență stresantă. Fie că ne grăbim la poarta de îmbarcare, că stăm la coadă la filtrele de securitate sau că pur și simplu ne e frică de avion. Aeroportul din Istanbul a găsit o soluție nonconformistă: mângâiatul câinilor!

Foarte mulți oameni se simt bine în preajma unui animal de companie și foarte mulți se topesc de drag la afecțiunea unui cățel.

Așa că animale special dresate, câini terapeutici, și-au făcut apariția în aeroportul de la Istanbul.

Este cunoscut în comunitatea științifică faptul că joaca cu un câine sau pisică generează dopamină serotonină, hormoni asociați cu relaxarea și calmul.

Murat Cengiz Koca, dresor de câini: Cățelul trebuie să fie prietenos cu oamenii. Trebuie să fie calm, nu hiperactiv, nu trebuie reacționeze la sunetele din aeroport. Pentru ca oamenii să elibereze dopamină, cățelul trebuie să creeze un efect, prin afecțiune.

Abdulkadir Demirtas, director pentru experiența clienților, Aeroportul Istanbul: Prioritatea noastră este ca pasagerii să-și petreacă timpul în aeroport cu plăcere, fără să fie stresați. Cum știți, călătoriile pot fi un stres. De aceea am aprobat acest proiect, cu câinii terapeutici.

Aeroportul din Istanbul este printre cele mai aglomerate și cele mai importante din zona Europei, placă turnantă inclusiv pentru cursele către Asia sau America. Prin acest proiect, șase câini terapeutici se plimbă printre pasageri și oricine se poate juca cu ei.

Reacțiile oamenilor au fost mult peste așteptări, iar conducerea aeroportului Istanbul vrea să suplimenteze numărul lor cu încă patru.

The post Soluție nonconformistă pentru a scăpa de stresul din aeroport: câinii terapeutici. Succesul rețetei, peste așteptări! appeared first on tvrinfo.ro.

  

Exit mobile version