Simona Halep a plecat spre Miami, unde va juca la primul turneu după suspendare. „Îmi doresc să joc la Olimpiadă și voi face tot ceea ce trebuie ca să mă calific, însă sunt șanse minime”

Share

Simona Halep a plecat luni dimineața către Miami, unde va participa la primul turneu de tenis, după suspendarea primita în urma acuzațiilor de dopaj cu Roxadustat. Însoțită de mama sa, de un preparator fizic și de un partener de antrenament, Simona a plecat de la aeroportul Otopeni către Munchen. De acolo urmează să ajungă la Miami.

Fostul lider mondial nu și-a propus niciun obiectiv la acest turneu. Simona a declarat că este fericita că revine pe terenul de tenis, după o pauză de un an și jumătate și că se va bucura de joc.

Simona Halep participă la Miami Open la invitația organizatorilor și va primi doar pentru participare 10 puncte WTA. În cazul în care va câștiga turneul, care are premii de aproape 9 milioane de dolari, va obține 1000 de puncte WTA.

Citește și: Simona Halep va participa la Miami Open. Despre proba de sânge din cauza căreia a fost suspendată: A fost prelevată la un laborator din București, a fost șocul vieții mele

Toată familia va fi în lojă la Miami

Am ceva emoții, e normal, dar mă bucur tare mult că am șansa să mă întorc pe teren, acolo unde mă simt eu cel mai bine. Dar o să vedem cum o să fie la turneu” – a declarat Simona, pe aeroport, la plecarea spre Munchen.

Sportiva a plecat spre Miami împreună cu mama ei, despre care a spus că este, alături de tată și frate, cel mai mare suporter.

Cel mai mare suporter și cea mai mare susținere o am de la ea și de la tata, și de la fratele meu. Or să vină și ei mai târziu, vreau să-i am în lojă pe toți”, a dezvăluit sportiva.

În ceea ce privește rezultatele, fostul lider mondial a spus că deocamdată nu se gândește la asta, ci doar se va bucura de joc: „E foarte devreme să mă gândesc la rezultate, vreau să văd cum mp simt, pentru prima dată de la reîntoarcere. E un turneu bun, mi-a plăcut întotdeauna să joc acolo, însă e greu să spun acum ceva (despre rezultate, n.r).”

Voi face tot ce trebuie pentru a juca la Olimpiadă

Invitată să joace în meciul de Cupa Billie Jean King cu Ucraina, condiție pentru a putea participa la Jocurile Olimpice de la Paris, Simona a spus că sunt șanse minime de participare, însă va face totul pentru a putea participa: „Îmi doresc să joc la Olimpiadă, și voi face tot ceea ce trebuie ca să mă calific, însă sunt șanse minime.”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat că ar fi un vis împlinit ca Simona Halep să participe la Jocurile Olimpice de la Paris şi să câştige o medalie.

Sper să o vedem cât mai repede pe suprafaţa ei favorită, pe zgură, să îşi intre cât mai repede în mână, cum se spune, să ajungă la acea stare de competiţie şi să se bucure de tenis. Şi ar fi ca un vis împlinit să ajungă la Jocurile Olimpice, să reprezinte România, aşa cum a declarat de mai multe ori, şi să reuşească să câştige şi o medalie. Cred că ar fi tot ceea ce ar avea Simona de demonstrat pentru toată lumea, vizavi de tot ceea ce i s-a întâmplat acum. Şi cred că va avea un partener pe măsură, şi mă refer la Novak Djokovic, care şi-a manifestat şi el dorinţa de a merge la Jocurile Olimpice şi de a câştiga o medalie. Ştim cu toţii că asociaţia pe care Novak Djokovic a înfiinţat-o, acel Professional Tennis Player Association (Asociaţia Jucătorilor Profesionişti de Tenis), a susţinut-o tot timpul şi a apărat-o tot timpul, şi cred că ar fi extraordinar dacă Simona şi Novak Djokovic ar participa la Jocurile Olimpice şi ar câştiga o medalie„, a afirmat Covaliu.

Citește și: Simona Halep: O să fac totul pentru a participa la Jocurile Olimpice. Adevărul a ieşit la suprafaţă, am ştiut mereu că nu am luat nicio substanţă interzisă. Nivelul în circuitul WTA este acum unul destul de ridicat

Simona Halep se întoarce pe teren după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a admis apelul depus de jucătoare şi i-a redus la nouă luni suspendarea de patru ani dictată de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

The post Simona Halep a plecat spre Miami, unde va juca la primul turneu după suspendare. „Îmi doresc să joc la Olimpiadă și voi face tot ceea ce trebuie ca să mă calific, însă sunt șanse minime” appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri