Sibiu este câștigătorul competiției „Destinația Anului 2024”. Biertan a primit titlul de „Sat de poveste”

Share

Sibiu este câștigătorul competiției „Destinația Anului” care a avut loc marți seara, la Ateneul Român. Cu atracții diverse, regiunea este pe punctul de a cuceri inimile călătorilor din întreaga lume.

În cursa pentru „Orașe care inspiră” Sibiul a concurat cu 11 municipii din ţară, la care s-a alăturat şi Chișinău.

Sibiul s-a confruntat cu Alba-Iulia, Brașov, Chișinău, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Municipiul București, Oradea, Piatra Neamț, Suceava – Orașul Cetății de Scaun și Timișoara.

La categoria „Sat de Poveste” câștigător este Biertan, tot din județul Sibiu.

Alături de el, în competiție au fost înscrise Comuna Ciocănești din Județul Suceava, Comuna Ciocănești din Județul Suceava, Comuna Vama Buzăului din Județ Brașov, Corbi din Județul Argeș, Figa – sat de poveste cu o stațiune de poveste: Băile Figa, Fundata din Județ Brașov, Sâmbăta de sus din Județ Brașov, Sâncraiu din Județul Cluj Satul Văleni, raionul Cahul, Republica Moldova. 

La categoria Stațiuni Turistice, Branul a câștigat competiția.

De altfel, Brașovul a fost desemnat județul cu cele mai multe destinații premiate în acest an.

Anul acesta, în premieră, competiția s-a extins și în Republica Moldova, într-un parteneriat de promovare cu Oficiul Național al Turismului și Ministerul Culturii din Republica Moldova.

The post Sibiu este câștigătorul competiției „Destinația Anului 2024”. Biertan a primit titlul de „Sat de poveste” appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri