Serbare tradiţională, organizată de parohia Iancu Vechi-Mătăsari din Bucureşti

Share

Luni, 5 decembrie 2022, în ajunul sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, Parohia Iancu Vechi-Mătăsari, din Protopopiatul Sector 2 Capitală, a organizat serbarea “SFÂNTUL NICOLAE – PRIETENUL COPIILOR”, aflată la a XII-a ediţie.

Aproximativ 100 de copii din comunitatea parohială, precum și din alte cartiere bucureștene au primi din partea parohiei dulciuri, fructe, jucării, iconițe, cărti de rugaciuni si cărți cu povestiri religioase.

De asemenea, 6 familii cu 10 copii aflați într-un centru de refugiați din cuprinsul parohiei au primit în dar îmbrăcăminte, alimente perisabile si neperisabile, dulciuri, fructe și jucării. Valoarea totală a darurilor oferite este de peste 10.000 Lei.

Credincioșii comunității parohiale și copiii prezenți la serbare au asistat după premiere la un spectacol susținu de el sunt elevii clasei a IV-a B, de la Școala Gimnazială „Petre Ghelmez” din sectorul 2 al Capitalei, coordonați de doamna prof. Paula-Alina Oblu, care a cuprins cântece patriotice și colinde. De asemenea, corul de copii VOX ANGELI al bisericii Iancu Vechi-Mătăsari, dirijat de părintele diac. Marius Oblu, a susținut un concert de colinde.

Luna decembrie este cunoscută ca luna darurilor. De aceea, în această perioadă se derulează campania „Oferă o jucărie, fă o bucurie”, cu scopul cultivării dragostei creștine și generozității copiilor și tinerilor. Copiii sunt îndemnați să aducă jucării la biserică, care vor fi oferite copiilor fără posibilități materiale în preajma sărbatorii sfinte a Naşterii Domnului a declarat părintele Constantin Stoica cu acest prilej. Acesta acesta a precizat că în această perioadă Parohia Iancu Vechi-Mătăsari intensifica programul social-filantropic permanent Dar din dar se face rai!, derulat cu scopul ajutorării a peste 120 de familii, aflate în evidenţa serviciului social al parohiei, cu alimente perisabile şi neperisabile, detergenţi, obiecte electrocasnice mici, produse de igienă etc.

Săptamânal, în ziua de sâmbătă, în cadrul programului „Masa bucuriei-împreună cu prietenii Mântuitorului Hristos”, este oferită o masă caldă cu trei feluri de mâncare pentru aproximativ 40 de persoane.

În cele 11 luni ale anului 2022, valoarea ajutorului oferit prin programele social-filantropice a fost de peste 100.000 lei. Anul acesta evenimentul a fost organizat cu Colegiul Național ,,Mihai Viteazul ,, din Capitală. Reprezentanți ai eelevilor, coordonați de prof. Codina Săvulescu-Vicepreședinte Asociația Părinți-Profesori din Colegiul Național „Mihai Viteazul”, vor aduce la biserică daruri pentru copiii proveniți din familii aflate în dificulate financiară.

Ultimile Stiri

Alte Stiri