Seism de magnitudinea 7,6 în Japonia. Centralele nucleare sunt sigure, spun autoritățile. Există riscul unor replici puternice

Share

Momente de panică pentru milioane de japonezi în primele ore ale noului an. Un cutremur cu magnitudinea de 7,6 a zguduit centrul Japoniei, iar autoritățile au emis o avertizare de tsunami, prima de acest fel dupa seismul devastator din 2011. Autoritățile din domeniul energiei au afirmat că toate centralele nucleare funcționează normal și nu sunt scurgeri radioactive. Deocamdată, nu sunt victime în urma seismului, susțin autoritățile. Urmează imagini care vă pot afecta emoțional!

Panica s-a instaurat într-un centru comercial din centrul Japoniei în momentul în care a început cutremurul. Pământul s-a mișcat câteva zeci de secunde, timp în care mărfurile au început să cadă de pe rafturi, iar oamenii s-au așezat pe jos sau s-au ținut unii de alții.

Și tavanul stației de metrou din prefectura Ishikawa s-a clătinat destul de serios, iar puținii călători aflați pe peron s-au așezat în genunchi pentru a nu fi doborâți la pământ.

Din tavanul uneie alte stații a început să curgă apa, după ce conductele s-au fisurat din cauza mișcării telurice.

O cameră de supraveghere de pe coasta centrală a Japoniei a surprins începutul cutremurului.

Seismul a fost urmat de cel puțin 20 de replici, iar autoritățile nipone au anunțat că vor urma și altele.

Un prim val de un metru înălțime a lovit coastele prefecturii Isikawa din centrul țării. Oficialii de la Tokio avertizează că ar putea urma și alte valuri, unele chiar de 5 metri înălțime.

O alertă de tsunami a fost anunțată și în Coreea de Sud, dar și în Extremul Orient rus.
Acesta a fost primul seism cu magnitudinea de peste 7 din ultimii șase ani.

VEZI ȘI Cutremur cu magnitudinea 7,6 în Japonia. Un tsunami a lovit zona de coastă din vestul țării. Poliție: Două posibile decese în prefectura Ishikawa

The post Seism de magnitudinea 7,6 în Japonia. Centralele nucleare sunt sigure, spun autoritățile. Există riscul unor replici puternice appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri