Șeful forțelor armate iraniene: Răspunsul nostru va fi mult mai dur dacă Israelul va riposta. Atacul asupra Israelului ”şi-a atins toate obiectivele”

Share

Iranul a avertizat Israelul cu privire la un atac mai dur dacă statul evreu va riposta împotriva atacului cu drone și rachete al Teheranului, adăugând că Washingtonul a fost avertizat să nu sprijine acțiunile militare israeliene, potrivit The Guardian.

„Răspunsul nostru va fi mult mai mare decât acțiunea militară din această seară, dacă Israelul va riposta împotriva Iranului”, a declarat șeful de stat major al forțelor armate, generalul Mohammad Bagheri, la televiziunea de stat iraniană.

El a spus că Teheranul a avertizat Washingtonul că orice acțiune de sprijin a represaliilor israeliene va avea ca rezultat atacarea bazelor americane.

SUA deţin mai multe baze militare în regiune.

Acest mesaj a fost transmis prin ambasada Elveţiei, care reprezintă interesele americane în Iran, în absenţa unor relaţii diplomatice între cele două ţări.

Comandantul Corpului Gărzii Revoluţionare Islamice, Hossein Salami, a avertizat, de asemenea, că Teheranul va riposta împotriva oricărui atac israelian carea ar viza interesele, pe oficialii sau cetăţenii săi.

Într-un interviu pentru televiziunea de stat, comandantul Gardienilor Revoluţiei, Hossein Salami, a precizat că operaţiunea întreprinsă în timpul nopţii „ar fi putut fi de o anvergură mai mare”. „Am limitat această operaţiune la serviciile pe care regimul sionist le-a folosit pentru a ataca ambasada noastră” în Siria.

Atacul asupra consulatului a ucis şapte membri ai Gardienilor Revoluţiei, dintre care doi de rang înalt.

CITEȘTE ȘI: Israelul şi aliaţii săi au dejucat atacul iranian, asigură armata israeliană. ”Campania nu s-a încheiat încă”

Oficialii israelieni au indicat duminică dimineață că nu a fost luată nicio decizie cu privire la un răspuns israelian la atacul iranian. Un oficial din armată a spus că orice răspuns potențial va fi discutat la reuniunea cabinetului de război.

Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, a descris folosirea rachetelor balistice ca un „factor escalator”. Întrebat fiind despre opțiunile Israelului pentru un răspuns ofensiv, el a spus că Israelul are planuri și ia în considerare toate opțiunile sale.

„Avem planuri, situația este încă în curs. Evaluăm situația, arătăm cabinetului planurile noastre și suntem gata să facem ceea ce este necesar pentru apărarea Israelului”.

Campania nu s-a încheiat încă”, a amintit ministrul israelian al Apărării Yoav Gallant, după ce a avut o reuniune de urgenţă cu responsabili ai apărării israeliene.

Cabinetul de război al Israelului a informat că va exista un răspuns la atacul Iranului în 24 de ore. SUA au anunțat că nu se vor implica și nu vor sprijini nicio ofensivă împotriva Iranului. Israelul și-a redeschis spațiul aerian.

Forțele armate israeliene au anunțat oficial, sâmbătă seara, că Iranul a lansat un atac cu drone și rachete către teritoriul Israelului. Este pentru prima oară când Iranul atacă direct Israelul. Cele mai multe rachete dintre cele 300 lansate de Iran au fost interceptate în afara granițelor Israelului, spune purtătorul de cuvânt al IDF. SUA, Marea Britanie și Iordania au doborât drone iraniene lansate spre Israel.

Şeful forţelor armate iraniene a afirmat duminica aceasta că atacul întreprins în timpul nopţii împotriva Israelului „şi-a atins toate obiectivele”, precizând totodată că niciun centru urban sau economic nu a fost vizat de dronele şi rachetele iraniene, informează AFP.

Operaţiunea ‘Promisiune onestă’ a fost întreprinsă cu succes între ieri (sâmbătă) seara şi această dimineaţă, şi şi-a atins toate obiectivele„, a declarat la televiziune generalul Mohammad Bagheri.

El a afirmat că cele două ţinte principale au fost „centrul de informaţii care le-a furnizat sioniştilor informaţiile necesare” pentru atacul ce a distrus la 1 aprilie consulatul iranian de la Damasc, precum şi „baza aeriană de la Novatim, de unde au decolat avioanele F-35” care au bombardat consulatul.

Aceste două centre au fost puternic avariate şi scoase din funcţiune„, a dat el asigurări.

Nu avem nicio intenţie de a ne continua această operaţiune, însă dacă regimul sionist întreprinde o acţiune împotriva Republicii Islamice Iran, fie pe teritoriul nostru sau în centrele care ne aparţin în Siria sau în altă parte, următoarea noastră operaţiune va fi mult mai importanta decât aceasta„, a atenţionat acest militar iranian de rang înalt.

The post Șeful forțelor armate iraniene: Răspunsul nostru va fi mult mai dur dacă Israelul va riposta. Atacul asupra Israelului ”şi-a atins toate obiectivele” appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri