First News

Secretarul de stat al SUA, vizită în Republica Moldova. Antony Blinken se va întâlni cu Maia Sandu

Secretarul de stat american Antony Blinken ajunge, astăzi, în Republica Moldova, într-un moment în care țara se confruntă cu operațiuni de contracarare a influențelor rusești, potrivit evaluărilor Washingtonului. Înaltul diplomat se va întâlni cu președinta Maia Sandu.

Cei doi vor discuta despre sprijinul Statelor Unite pentru modernizarea Republicii Moldova, despre parcursul european, implementarea reformelor democratice, dezvoltarea economică și consolidarea securității energetice.

Este a doua vizită a secretarului de stat american în Republica Moldova, după cea din martie 2022, la scurt timp după ce Rusia a invadat Ucraina.

Chișinăul este prima oprire într-un scurt turneu european, în cadrul căruia Blinken are drept obiectiv consolidarea sprijinului pentru Ucraina în rândul aliaților NATO și al țărilor vecine.

Președinta Maia Sandu și secretarul de stat american vor susține o conferință de presă comună în această după-amiază, care va fi transmisă în direct, într-o ediție specială, de la ora 17.00, la TVR INFO.

Blinken: SUA vor acorda Ucrainei încă 2 miliarde de dolari pentru finanțare militară

Statele Unite vor acorda Ucrainei o finanțare militară externă suplimentară de 2 miliarde de dolari, a declarat miercuri secretarul de stat Antony Blinken, relatează The Guardian.

The post Secretarul de stat al SUA, vizită în Republica Moldova. Antony Blinken se va întâlni cu Maia Sandu appeared first on tvrinfo.ro.

  

Exit mobile version