Secetă nemiloasă în nordul și estul țării, care afectează atât culturile, cât și animalele

Share

Ploile din ultimele săptămâni n-au reuşit să refacă rezerva de apă din pământ, în nordul și estul ţării. Fermierii din aceste zone se confruntă cu o secetă accentuată, care afectează atât culturile, cât și animalele. Pentru turmele de oi sau cirezile de vaci, crescătorii aduc apă cu cisternele. O cheltuială în plus, la care cu greu fac faţă.

În localitatea Drăguşeni din județul Botoșani, turmele de oi pasc puțina iarbă fragedă care a scăpat de arșița soarelui. Câmpurile aride arată deja ca în luna august. În zonă nu a mai plouat în ultimele săptămâni. Sute de fermieri sunt grav afectați. Și, ca să nu le moară animalele, cară zilnic apă cu cisternele.

În lipsa investițiilor în conducte-magistrale care să transporte apa în toate localitățile județului, mulți fermieri se gândesc să-și vândă animalele. Ar însemna să rămână fără o sursă importantă de trai.

Datele specialiștilor confirmă situația dificilă pentru agricultori și crescătorii de animale.

Potrivit măsurătorilor făcute de meteorology, cele mai grave probleme sunt în nordul, estul și sudul țării, unde se înregistrează secetă pedologică moderată și puternică pe arii extinse.

The post Secetă nemiloasă în nordul și estul țării, care afectează atât culturile, cât și animalele appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri