Scriitorul Dănuţ Ungureanu lansează romanul “Orgasmul muzei” la Gaudeamus

Share

Scriitorul Dănuţ Ungureanu lansează romanul “Orgasmul muzei” la Gaudeamus, târgul de carte care se se va desfăşura la Bucureşti.

Ediţia cu numărul 29 a Târgului de Carte GAUDEAMUS Radio România va avea loc în perioada 7 – 11 decembrie în Pavilionul B2 al Complexului Expoziţional Romexpo. Evenimentul este organizat de Radio România. Proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii.

Dragi prieteni, vă invit cu multă plăcere la ceremonia de lansare a romanului „Orgasmul muzei”, care va avea loc sâmbătă, 10 decembrie 2022, începând cu ora 15.00, în cadrul Târgului de carte „Gaudeamus” (Romexpo).
Felicitările și dansul se vor petrece la standul editurii Tritonic (numărul 73, cum intrăm în pavilionul B2, facem stânga și-o ținem drept până la țintă, conform planului atașat). Masa, cu altă ocazie (foarte probabil prin ianuarie).
Și încă o veste minunată. Dedicațiile, pe cărțile cumpărate de dumneavoastră, sunt gratis și caligrafiate chiar de mânuța autorului (handmade).
Vă aștept cu drag. O dată pe an aveți ocazia să-l ascultați pe autorul vostru preferat cum se dă mare“, scrie prozatorul pe pagina sa de facebook.

Dănuţ Ungureanu este membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Absolvent al Facultăţii de Energetică din Bucureşti.

La începutul anilor ’80 a condus cenaclul de science-fiction al studenţilor bucureşteni, „Solaris”, cel mai vechi de acest gen din România.

A debutat în 1982, în revista „Ştiinţă şi Tehnică”, cu povestirea „Viaţa de familie”. Începând cu 1983, a publicat zeci de texte în volume colective, reviste și almanahuri. Între revistele care l-au publicat scrierile se numără Știință și tehnică, CPSF Anticipația, Almanahul Anticipația, Jurnalul SF, Orion, Helion, Paradox, Vatra, Quasar, Luceafărul, Fantastica, Neuma etc.

A publicat, începând cu 1982, mai multe romane și zeci de povestiri incluse în volume colective, reviste şi almanahuri.

Din 1990, până în 2003, a lucrat în presa scrisă, la ziarele „Tineretul liber” și „Curentul”, unde a publicat numeroase articole, editoriale, reportaje, anchete.

În 1996 a absolvit cursul de Jurnalism European – Phare training Program, pentru jurnalişti şi profesori de jurnalism, Tall Tree Consultancy/ Olanda, cu stagii la Amsterdam şi Bruxelles.

În 1997 a făcut parte din echipa de scenarişti a serialului radiofonic „Piaţa rotundă”, coordonat de BBC şi Uniunea Europeană.

A scris, individual şi în colaborare, sute de scenarii de televiziune pentru grupul umoristic „Vouă”.

Coautor (cu dramaturga Marilena Dumitrescu) al pieselor „O mătuşă pierdută” (premiera în 2006, la teatrul „C.I. Nottara” din Bucureşti) și „Stăpânul ciolanului” (premiera în 2011, la Teatrul de comedie din Bucureşti).

Coautor (cu Gabriel Andronache și Adrian Fetecău) al scenariilor de film de lung metraj „Report la categoria fericire” și „Johnny bătăușul”.

Trăsături specifice ale textelor: satiră, urban fiction, realism magic, thriller, science fiction, fantasy.

Ultimile Stiri

Alte Stiri