Scriitorul Dănuț Ungureanu își lansează noul roman la Gaudeamus Craiova

Share

Scriitorul Dănuț Ungureanu își lansează noul roman, ”Cartea Nimicurilor”, la Gaudeamus Craiova.

Evenimentul are loc miercuri, ora 17, la Teatrul Național ”Marin Sorescu”, în prezența autorului, a profesoarei universitare Gabriela Nedelcu-Păsărin și a editorului Bogdan Hrib.

După doi ani și mai bine de arest la domiciliu, în sfârșit, un eveniment pe bune, cu autori în carne și oase, invitați, cititori și oricine se mai simte în stare să se bage la o întâlnire, nu mă îndoiesc, reconfortantă.
Chestiunea pe marginea căreia se vor agita combatanții este volumul „Cartea nimicurilor”, iar autorul scos la raport se nimerește să fiu chiar eu”, mărturisește Dănuț Ungureanu pe pagina sa de facebook.

„Cartea nimicurilor”, un roman cu erotism duios și fascinant, dar pe alocuri nestăpânit și brutal, a fost lansată în anul 2021.

Danut Ungureanu s-a nascut in anul 1958, la Calafat. A absolvit Facultatea de Energetica din Bucuresti si a profesat ca inginer câtiva ani, dupa care a început o lunga cariera jurnalistica, publicând în cotidiane importante. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România.

A debutat cu o povestire în 1981, în revista Stiinta si Tehnica. În 1993 a aparut primul sau volum, Marilyn Monroe pe o curba închisa. În acelasi an a publicat la Editura Nemira romanul Asteptând în Ghermana, pentru care a câstigat Premiul de Popularitate si Premiul I la sectiunea de specialitate a ROMCON.

De-a lungul anilor, Danut Ungureanu a semnat numeroase povestiri pentru diferite publicatii si volume colective, textele sale fiind recompensate cu multe premii. A scris, de asemenea, scenete radiofonice si câteva sute de scenarii pentru televiziune.

Ediţia a douăzecea a Târgului de Carte GAUDEAMUS Radio România din Craiova se desfășoară în perioada 23 – 27 martie, în foaierul Teatrului Național „Marin Sorescu”.

37 de participanți, peste 30 de sesiuni de lansări și prezentări de carte, care vor reuni mai mult de 60 de titluri, mii de volume, multe dintre ele recent publicate și prezentate în premieră la un târg de carte, sunt, fiecare în sine, un excelent motiv de a ajunge la prima ediție din acest an a celui mai îndrăgit târg de carte din țară”, anunță organizatorii.

Îmbinând tradiția cu experiența dobândită în cei doi ani în care evenimentele s-au derulat preponderent online, ediția craioveană a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România derulată în formatul clasic va fi în premieră dublată de o ediție online, găzdută de gaudeamus.ro.

Astfel, informațiile despre noile apariții editoriale și campaniile promoționale ale participanților la târg, din această perioadă, vor deveni accesibile și cititorilor care nu pot ajunge la Craiova.

Ultimile Stiri

Alte Stiri