First News

Rusia a lansat un atac cu drone asupra orașului Harcov.  Alte atacuri au fost raportate în localitățile de graniță din oblastul Sumî

Rusia a lansat un atac cu drone asupra orașului Harcov în noaptea de sâmbătă spre duminică. În același timp, alte atacuri rusești au fost raportate în localitățile de graniță din oblastul Sumî.

Un atac rusesc a ucis doi civili în Harkov, a raportat Administrația militară regională din Harkov.

Atacul a distrus o casă din satul Vesele, ucigând un bărbat și o femeie. Trupurile lor au fost scoase de sub dărâmături.

Ucraina negociază cu Germania pentru a obține un sistem suplimentar de apărare antiaeriană IRIS-T

Ucraina se află în negocieri cu Germania pentru a obține un sistem suplimentar de apărare aeriană IRIS-T, precum și rachete pentru sistemele de apărare aeriană existente, a declarat președintele Volodimir Zelenski în timpul discursului său de seară din 13 aprilie, scrie The Kyiv Independent.

Forțele rusești au lansat ulterior un atac cu drone pe timp de noapte asupra regiunii Harkov. Apărarea aeriană ucraineană a doborât toate cele 10 drone Shahed din regiune, potrivit comandantului Forțelor Aeriene, Mykola Oleschuk.

Atacurile rusești asupra capitalei regionale Harkov s-au intensificat recent, ceea ce a dus la speculații potrivit cărora Kremlinul ar putea lansa o ofensivă terestră în cursul acestui an.

Cu toate acestea, președintele Volodimir Zelenski a subliniat pe 6 aprilie că orașul „nu este în pericol”, citând liniile de apărare ale regiunii și pregătirea armatei.

Rușii continuă să atace infrastructura energetică a Ucrainei. Soldații ucraineni atacă depozite de carburanți inamice

Germania livrează Ucrainei încă un sistem de apărare antiaeriană Patriot, al treilea. Președintele Volodimir Zelenski i-a mulțumit cancelarului Scholz pentru că ajutorul din partea Berlinului vine într-un moment critic.

Serviciile de informații militare ucrainene consideră că Rusia conduce o operațiune psihologică și că nu există nicio dovadă că Rusia pregătește o ofensivă terestră asupra Harkovului.

The post Rusia a lansat un atac cu drone asupra orașului Harcov.  Alte atacuri au fost raportate în localitățile de graniță din oblastul Sumî appeared first on tvrinfo.ro.

  

Exit mobile version