Rusia a bombardat accidental un sat propriu şi promite că va reconstrui casele

Share

Guvernatorul regiunii Voronej (sud) a declarat miercuri că a ordonat reconstruirea a nouă case dintr-un sat care a fost bombardat accidental de unul dintre avioanele de război ale Rusiei, relatează Reuters.

Incidentul a avut loc marţi, când agenţia oficială de presă RIA Novosti a relatat, citând Ministerul rus al Apărării, că s-a produs o „descărcare anormală de muniţie de avion” deasupra satului Petropavlovka din regiunea Voronej.

Guvernatorul Aleksandr Gusev a declarat că cele nouă case vor fi reconstruite cât mai repede posibil şi că au fost avariate, de asemenea, şcoala din localitate, un centru de arte şi o clădire administrativă.

Nimeni nu a fost ucis, dar patru persoane au fost tratate pentru răni minore, iar locuitorii au avut acces la suport psihologic, a precizat el, adăugând că, de asemenea, cinci maşini şi un tractor au fost avariate, iar proprietarii vor primi despăgubiri.

„Niciun locuitor nu va rămâne fără ajutor, îi vom sprijini pe toţi pe cât de mult posibil”, a promis Gusev.

Autorităţile nu au specificat care a fost cauza incidentului. Chiar dacă pagubele au fost limitate, a fost o situaţie jenantă pentru armata rusă, incidentul având loc într-un moment de alertă maximă în regiunile de sud ale Rusiei, aproape de graniţa cu Ucraina.

În perioada Anului Nou, Rusia a efectuat unele dintre cele mai puternice atacuri cu rachete şi drone asupra Ucrainei de la invazia sa pe scară largă în februarie 2022. Sâmbătă, cel mai sângeros atac transfrontalier ucrainean din timpul războiului a ucis 25 de persoane în oraşul rusesc Belgorod, în apropiere de graniţă, au declarat oficiali ruşi.

The post Rusia a bombardat accidental un sat propriu şi promite că va reconstrui casele appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri