România va prelua în 2025 funcţia de comandant al operaţiei EUFOR Althea, în teatrul de operaţii din Bosnia şi Herţegovina, s-a decis în CSAT

Share

România va prelua, din ianuarie 2025, funcţia de comandant al operaţiei EUFOR Althea, în teatrul de operaţii din Bosnia şi Herţegovina, a anunțat Administrația Prezidențială, după şedinţa CSAT.

„Ţara noastră va prelua funcţia de comandant al operaţiei EUFOR Althea, în teatrul de operaţii din Bosnia şi Herţegovina, începând cu luna ianuarie 2025, pentru o perioadă de 12 luni”, se menţionează în comunicat.

Membrii CSAT au analizat şi au aprobat forţele armate ale României care pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în anul 2025.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării s-a reunit, joi, în şedinţă, la Palatul Cotroceni.

În cadrul ședinței s-a mai decis ca România să doneze un sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare PATRIOT către Forţele Armate ale Ucrainei. 

Și tot în CSAT, președintele Klaus Iohannis a informat că i-a anunțat pe aliații din cadrul NATO, la sfârșitul săptămânii trecute, asupra retragerii candidaturii sale pentru funcția de Secretar General al Organizației.

Citește și: Klaus Iohannis și-a retras candidatura de la șefia NATO. România îl susţine pe Mark Rutte

The post România va prelua în 2025 funcţia de comandant al operaţiei EUFOR Althea, în teatrul de operaţii din Bosnia şi Herţegovina, s-a decis în CSAT appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri