First News

România, promovată la Bruxelles. Charlie Ottley le va prezenta europarlamentarilor un episod din serialul „Flavours of Romania”

Charlie Ottley, jurnalistul britanic care a produs filme documentare de succes despre țara noastră, le va prezenta, joi, europarlamentarilor de la Bruxelles, un episod din serialul „Flavours of Romania”. Vrea să le arate o altă față a țării noastre, pentru a schimba prejudecățile. Prin filmele sale, Charlie Ottley a contribuit la creșterea numărului de turiști străini în România, în special în Transilvania.

Românul naturalizat care explorează de mulți ani frumusețile României le va prezenta europarlamenarilor, timp de o oră și jumătate, episodul final al seriei „Flavours of Romania”, dedicat Transilvaniei.

Charlie Ottley: Pentru mine, este episodul de care sunt cel mai mândru. Chiar mi-am rupt glezna făcându-l. Așa că am trecut prin multe pentru el. Am început să merg corect abia după șase luni, așa că, știți, a fost făcut cu multă dragoste.

Cele 10 episoade ale serialului prezintă cultura țării, bucătăria, frumusețea naturală și nevoia de conservare a tuturor acestor valori.

Charlie Ottley: Sunt atât de multe prejudecăţi pe care oamenii le au despre România şi trebuie să le exploatăm şi să le arătăm cât de frumoasă e ţara asta. Ca străin, am încercat să ofer punctul meu de vedere asupra României, acum, şi ca rezident, dar dintr-o perspectivă exterioară. Cred că este util pentru alți oameni din afara României, precum parlamentarii din toate celelalte țări din Europa, să audă pe cineva care nu este român vorbind cu dragoste și pasiune despre această ţară.

În toamna anului trecut, 8 videoclipuri, realizate de Ottley, care surprind România în toată splendoarea ei, au fost difuzate de postul BBC News. Și s-a văzut că au trezit interesul britanicilor, pentru că a crescut numărul turiştilor britanici veniți la noi în tară.

În Brașov, de exemplu, anul trecut s-au cazat cu aproape 55 la sută mai mulți turiști străini decât în 2022.

Mihaela Patea, director executiv, Direcţia Judeţeană de Statistică Braşov: La nivelul regiunii centru am avut cel mai mare număr de turiști străini, 154.000, cu durata sejurului de aproape 2 zile. Au rămas în top Germania și Israelul, au venit turiști din Republica Moldova și SUA, topul a continuat cu Regatul Unit, Polonia, Italia, Spania.

Horia Huluban, preşedinte, Asociaţia Comercianţilor din Braşov: Încep să vină din ce în ce mai mulți. Au găsit România, Brașovul, o destinație de vacanță. Italienii în ultimul timp vin foarte mulți. Din Anglia, americani, francezi, chiar și austrieci și elvetieni.

Și cum în orașul de sub Tâmpa se poate ajunge și cu avionul, numărul turiștilor străini ar mai putea crește.

David Ciceo, preşedinte, Asociaţia Aeroporturilor din România: Braşovul stă mult mai bine turistic. Când vor descoperi facilităţile din judeţul Braşov, foarte mulţi turişti străini vor veni datorită destinaţiilor pe care le va avea aeroportul Braşov.

Nu e prima dată când Charlie Ottley le va vorbi oficialilor străini despre România.

În 2017, jurnalistul a prezentat un episod din seria „Wild Carpathia” la ONU, în fața a sute de reprezentanți ai statelor membre.

The post România, promovată la Bruxelles. Charlie Ottley le va prezenta europarlamentarilor un episod din serialul „Flavours of Romania” appeared first on tvrinfo.ro.

  

Exit mobile version