România a trecut oficial la scenariul 3 al răspândirii COVID-19

Share

România a trecut oficial la scenariul 3 al răspândirii COVID-19, după ce în urmă cu puţin timp au fost confirmate încă trei cazuri şi numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 102.

Nelu Tătaru, secretar de stat din Ministerul Sănătății aflat el însuși în autoizolare, a precizat, la Digi24, că România trece în scenariul 3. El a spus că cei trei liberali au intrat în contact cu mai multe persoane, astfel încât ancheta epidemiologică declanșată inițial la nivelul conducerii PNL după cazul Chițac se va extinde și se așteaptă rezultate de la teste.

Potrivit grupului de comunicare strategică, trecerea la scenariul 3 al crizei coronavirusului este estimată în procedurile autorităților în momentul „transmiterii susținute pe scară largă, cu creșterea presiunii asupra sistemului de îngrijiri de sănătate (101-2000 cazuri)”.

Măsuri care fac parte din Scenariul 3 au fost deja adoptate, înainte de a se trece efectiv la acest nivel. De asemenea, la nivelul Comitetului Național pentru Situații Speciale de urgență urmează să fie reanalizat planul de măsuri, în sensul înăspririi unor măsuri deja luate și/sau completarea acestora cu alte tipuri de măsuri necesare combaterii răspândirii noului coronavirus (COVID-19).

Ultimile Stiri

Alte Stiri