Robert F Kennedy Jr, candidat independent la președinția SUA, confruntat cu acuzația de agresiune sexuală: „Sunt cine sunt. Am multe schelete în dulap”

Share

Robert F Kennedy Jr, fiul lui Robert F Kennedy și nepotul președintelui John F Kennedy, a răspuns unei acuzații potrivit căreia ar fi agresat sexual o angajată, declarând: „Nu sunt ușă de biserică”, potrivit The Guardian.

Kennedy junior este candidat independent la președinția SUA și este văzut ca o amenințare atât de campania lui Biden, cât și de cea a lui Trump. El a făcut această declarație după ce o fostă angajată a declarat pentru Vanity Fair că Kennedy a agresat-o la el acasă în 1998.

Eliza Cooney, care a lucrat pentru Kennedy și soția sa de atunci ca bonă la locuința familiei din Mount Kisco, New York, a declarat că Kennedy i-a atins piciorul în timpul unei discuții profesionale, iar mai târziu a apărut fără tricou în dormitorul ei înainte de a-i cere să îl ungă cu loțiune pe spate.

Câteva luni mai târziu, Kennedy a blocat-o pe Cooney în bucătărie „și a început să o pipăie”, a relatat Vanity Fair. Cooney a declarat revistei că Kennedy a atins-o în mod nepotrivit.

Eram cu spatele la ușa cămării, iar el a venit în spatele meu„, a spus Cooney. „Am înghețat. Eram șocată.” Agresiunea a fost întreruptă, a spus Cooney, când un bărbat a intrat în bucătărie.

Întrebat despre acuzația de agresiune sexuală în cadrul podcastului Breaking Points, Kennedy a declarat: „Articolul [din Vanity Fair] este un gunoi„.

El a adăugat: „Ascultați, am spus asta de la început. Nu sunt ușă de biserică. Nu candidez (din postura asta).” „Am avut o tinerețe foarte, foarte agitată. Am spus în discursul meu de anunțare că am atât de multe schelete în dulap încât dacă, dacă toate ar putea vota, aș putea candida pentru a fi regele lumii„, a mai spus Kennedy.

Deci, știți, Vanity Fair reciclează povești vechi de 30 de ani. Și, eu nu am de gând să comentez cu privire la oricare dintre ele. Dar, știți, eu sunt cine sunt”. Întrebat dacă neagă că ar fi agresat-o pe Cooney, Kennedy a spus: „Nu am de gând să comentez”.

Guardian a cerut un punct de vedere, însă staff-ul de campanie al lui Kennedy a refuzat să comenteze.

Cooney a declarat că a ținut secretă presupusa agresiune până când mișcarea #MeToo a determinat multe femei să povestească episoade de abuz în 2017. Ea i-a spus mamei sale, iar după ce Kennedy și-a anunțat campania pentru președinție în 2023, Cooney le-a mai spus unor prieteni și unei avocate, Elizabeth Geddes.

Un Kennedy candidat la președinție controversat

Kennedy, în vârstă de 70 de ani, a candidat inițial împotriva lui Joe Biden pentru nominalizarea democrată, înainte de a lansa o campanie ca independent în luna octombrie a anului trecut.

În calitate de fiu al lui Robert F Kennedy, senatorul american de New York asasinat în 1968, și de nepot al lui John F Kennedy, asasinat în timp ce era președinte în 1963, campania lui Kennedy a atras o mare atenție, dar a fost presărată cu controverse, notează publicația britanică.

În iulie 2023, a apărut o înregistrare video în care Kennedy susținea în mod fals că Covid-19 a fost „țintit etnic” pentru a ataca negrii și albii, cruțându-i pe evreii ashkenazi și pe chinezi. Kennedy a afirmat, de asemenea, că wifi-ul cauzează „scurgeri cerebrale”.

De asemenea, el a legat antidepresivele de împușcăturile din școli, iar în 2023 a afirmat că substanțele chimice din apă îi fac pe copii transsexuali.

Kennedy, un fost avocat specializat în probleme de mediu, este cotat cu 9,1% din voturile naționale, potrivit publicației FiveThirtyEight, și este foarte puțin probabil să câștige președinția.

Dar atât campania lui Biden, cât și cea a lui Trump se tem că acesta le-ar putea lua voturi în state-cheie. Kennedy va fi prezent pe buletinul de vot în Michigan, un stat crucial, pe care președintele Biden l-a câștigat cu 150.000 de voturi în 2020, și depune eforturi pentru a obține acces pe buletinul de vot în Wisconsin, pe care Biden l-a câștigat cu 20.000 de voturi.

The post Robert F Kennedy Jr, candidat independent la președinția SUA, confruntat cu acuzația de agresiune sexuală: „Sunt cine sunt. Am multe schelete în dulap” appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri