Recep Erdogan îl consideră pe premierul israelian Netanyahu singurul responsabil pentru tensiunile din regiune

Share

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a susţinut marţi că premierul israelian Benjamin Netanyahu şi conducerea statului evreu poartă întreaga răspundere pentru escaladarea recentă a tensiunilor din Orientul Mijlociu, transmite Reuters.

„Israelul încearcă să provoace un conflict regional, iar atacul său asupra ambasadei Iranului la Damasc a fost ultima picătură”, afirmat el într-o conferinţă de presă la Ankara.

Erdogan a adăugat că sunt posibile noi conflicte regionale atâta timp cât continuă „cruzimea şi genocidul” din Gaza. El a cerut tuturor părţilor să acţioneze rezonabil. El a acuzat Occidentul pentru condamnarea atacului Iranului asupra Israelului însă nu şi a loviturii israeliene asupra ambasadei iraniene.

Iranul a afirmat că barajul de drone şi rachete lansat asupra Israelului sâmbătă noaptea a constituit o reacţie lovitura israeliană din 1 aprilie care a distrus o clădire a ambasadei iraniene în Siria şi a ucis doi generali şi mai mulţi ofiţeri.

The post Recep Erdogan îl consideră pe premierul israelian Netanyahu singurul responsabil pentru tensiunile din regiune appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri