Raport CSAT: Spionii ruși au încercat infiltrarea printre refugiații ucraineni din România

Share

Spionajul rus în România a încercat în ultimul an să adune cât mai multe informaţii despre ajutorul acordat Ucrainei, dar şi să pătrundă în instituţiile din domeniul Apărării. Aceste concluzii apar în raportul dat Parlamentului de Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, document despre care a vorbit în premieră G4 Media.

Potrivit raportului, servicii străine ostile au încercat să penetreze instituțiile din sistemul național de apărare, dar să se infiltreze și în rândul refugiaților ucraineni din România. Agenții acestora au adunat informații despre ajutorul pe care Ucraina îl oferă Ucrainei, dar și despre exercițiile NATO care s-au desfășurat în România și despre tehnica aliaților care au venit aici.

Acest raport, care are 67 de pagini, a fost depus în Parlament luna trecută și conține informații despre toată activitatea CSAT din 2023.

Conform documentului, pericolele care vin dinspre Rusia sunt, în principal, legate de propagandă, dar și de amenințări hibride, cum ar fi atacurile informatice.

The post Raport CSAT: Spionii ruși au încercat infiltrarea printre refugiații ucraineni din România appeared first on tvrinfo.ro.

  

Ultimile Stiri

Alte Stiri