First News

Rafael Nadal a debutat cu o victorie la turneul de la Barcelona, pe care l-a câștigat de 12 ori în carieră. Ibericul, campion absolut pe zgură

Spaniolul Rafael Nadal s-a calificat în turul doi la turneul ATP de la Barcelona, după ce l-a învins în două seturi pe italianul Flavio Cobolli, scor 6-2, 6-3.

Fostul lider mondial, clasat în prezent pe locul 644 ATP, l-a învins în două seturi pe mai tânărul Flavio Cobolli (62 ATP), după o oră și 26 de minute de joc.

Rafa Nadal, care a anunțat că acesta va fi ultimul său sezon în tenisul profesionist, îl întâlnește în turul al doilea pe Alex De Minaur, locul 11 ATP.

Tenismenul Rafael Nadal se antrenează la Barcelona, cu speranţa revenirii în circuit

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, deţinătorul recordului de titluri cucerite la Roland Garros (14), a anunţat, într-un mesaj postat pe contul său din reţeaua X (fostă Twitter), că speră să revină în circuit luna aceasta, cu ocazia turneului de la Barcelona (15-21 aprilie), după ce a declarat forfait pentru turneul ATP Masters 1.000 de la Monte Carlo, informează AFP.

Rafa Nadal, cel mai bun pe zgură

Nadal a câștigat turneul de la Barcelona de 12 ori în carieră, având un procentaj de câștig de 94 la sută, depășit doar de procentajul său de meciuri câștigate la Roland Garros – un incredibil 97%. La Paris, unde Nadal a câștigat trofeul de 14 ori, a pierdut doar 3 meciuri în toată cariera.

Jucătorul spaniol conduce în topul jucătorilor aflați în activitate la meciuri câștigate pe zgură, suprafața sa preferată. Astfel, ibericul a câștigat în carieră 475 de meciuri jucate pe zgură și a pierdut doar 45.

Nadal este urmat în top, la mare distanță, de Novak Djokovic, cu 273 de victorii pe zgură și 67 de înfrângeri.

The post Rafael Nadal a debutat cu o victorie la turneul de la Barcelona, pe care l-a câștigat de 12 ori în carieră. Ibericul, campion absolut pe zgură appeared first on tvrinfo.ro.

  

Exit mobile version