First News

Putin despre livrările de arme către Ucraina: Moscova ar putea furniza arme similare altor țări pentru a ataca ținte occidentale

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a criticat livrarea de către Occident de arme cu rază lungă de acțiune în Ucraina, avertizând că Moscova ar putea furniza arme similare altor țări pentru a ataca ținte occidentale.

Comentariile sale, făcute într-o conferință cu editorii agențiilor de presă internaționale, la Sankt Petersburg, au venit după ce un senator american și un oficial occidental au confirmat că Kievul a folosit recent arme americane pentru a lovi în interiorul Rusiei.

CITEȘTE ȘI: Rusia „nu are ambiţii imperiale” şi nu intenţionează să atace NATO, dă asigurări Putin

Vladimir Putin, președintele Rusiei: Ce trebuie să facem noi ca răspuns? În primul rând, ne vom îmbunătăți sistemele de apărare aeriană pentru a distruge rachetele. În al doilea rând, credem că, dacă cineva consideră că este posibil să furnizeze astfel de arme într-o zonă de război pentru a lovi teritoriul nostru și pentru a ne crea probleme, de ce nu avem dreptul să furnizăm armele noastre de aceeași clasă în acele regiuni ale lumii unde vor avea loc lovituri asupra instalațiilor sensibile ale acelor țări care fac acest lucru împotriva Rusiei? (…) În cele din urmă, dacă vedem că aceste țări se implică într-un război împotriva noastră, ceea ce fac le implică direct într-un război împotriva Federației Ruse, ne rezervăm dreptul de a acționa în același mod. În general, acest lucru duce la niște probleme serioase.

The post Putin despre livrările de arme către Ucraina: Moscova ar putea furniza arme similare altor țări pentru a ataca ținte occidentale appeared first on tvrinfo.ro.

  

Exit mobile version